ΕΛΛΑΔΑ

Το BBC αποθεώνει τον Βασίλη που έφυγε από την Ελλάδα και πλένει πιάτα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο Βασίλης Κάτσιο είναι ο άγνωστος ήρωας ενός πασίγνωστου εστιατορίου του Λονδίνου.

Ο νεαρός Βασίλης, έφυγε από την Ελλάδα για το Λονδίνο διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και βρέθηκε να δουλεύει σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το Pied a Terre το οποίο διαθέτει και ένα αστέρι Michelin.

Και όπως αναφέρει το BBC στο αφιέρωμά του, ο Βασίλης είναι ο «άγνωστος ήρωας ενός εστιατορίου».

Το BBC στο βίντεο αφού μας δείχνει την περιποιημένη είσοδο του Pied a Terre προχωρά την περιπλάνηση στα κάτω δωμάτια του κτιρίου όπου βρίσκεται η κουζίνα του εστιατορίου. «Στα βάθη οποιουδήποτε καλού εστιατορίου, υπάρχει ένας αόρατος ήρωας» και πλησιάζει στον Βασίλη.

Ο νεαρός που ξεκίνησε από την Ελλάδα, μιλώντας στο BBC για τη δουλειά του αναφέρει ότι «πρέπει να σου αρέσει η καθαριότητα αλλιώς δεν μπορείς ποτέ να το κάνεις σωστά. Συνήθως εργάζομαι από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Νιώθω την ανακούφιση σαν να βγαίνω από την φυλακή». Παράλληλα δείχνει στην κάμερα για το πώς καταστρέφει τα χέρια του η διαρκής επαφή με το νερό και τα απορρυπαντικά. Οσο για την αμοιβή του; 12 λίρες την ώρα συν το μερίδιό του από τα πουρμπουάρ. Ονειρό του να γίνει σεφ και να ανέβει τα σκαλιά της ιεραρχίας.

Ο Βασίλης δουλεύει ως λαντζέρης τα δύο τελευταία χρόνια, στο τελευταίο σκαλί της ιεραρχίας, που σύμφωνα με το BBC, εάν δεν υπήρχε αυτό, το όλο σύστημα του εστιατορίου θα κατέρρεε.