ΚΡΗΤΗ

Το DNA «μίλησε»: «Είναι παιδί του δολοφονημένου καρδιολόγου»

ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ 39ΧΡΟΝΗΣ ΧΗΡΑΣ

Βιολογικό παιδί του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος εκτελέστηκε σε φονική ενέδρα το 2017, στον δρόμο Σητείας- Μακρύ Γιαλού,  είναι το 6χρονο αγοράκι, το οποίο απέκτησε στη διάρκεια του γάμου του με την 39χρονη Βουλγάρα και καταδικασμένη σε ισόβια για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του, όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι υπεράσπισης της χήρας.

Ο εκ των συνηγόρων της 39χρονης Βουλγάρας, κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης, μιλώντας στην «Π» δήλωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις: “Tο αποτέλεσμα της εξέτασης DNA αποδεικνύει περίτρανα πως το παιδί της εντολέως μου είναι και παιδί του άτυχου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τεχνικού μας συμβούλου, Γιώργου Φιτσιαλού, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την πατρότητα του 6χρονου παιδιού. Το πόρισμα, με βεβαιότητα που αγγίζει το 99,99% καταρρίπττει κάθε αμφιβολία.

Άλλωστε εμείς ήμασταν σίγουροι για το αποτέλεσμα και αυτός ήταν ο λόγος που προσπαθήσαμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία της εξέτασης DNA, καθώς δεν ήταν δίκαιο να ακούγεται οποιαδήποτε ψευδής ή συκοφαντική είδηση και αναφορά σχετικά με την πατρότητα του παιδιού. Το αποτέλεσμα από τη δικαστική πραγματογνώμονα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη”.

Η Υπεράσπιση καταλογίζει στην πλευρά της Πολιτικής Αγωγής (αδερφή του θύματος) ότι το πραγματικό κίνητρο για τον «πόλεμο» που μαίνεται σχετικά με την πατρότητα του παιδιού δεν είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη για το αγοράκι αλλά η μεγάλη περιουσία του θύματος και ποιος θα την κληρονομήσει.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση της Πολιτικής Αγωγής μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος την Τρίτη.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για το DNA είχε δρομολογηθεί με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, το οποίο όρισε πραγματογνώμονα μοριακή βιολόγο-γενετίστρια από την Κρήτη.

Τον Φεβρουάριο η δίκη για το πρώην ζευγάρι των εραστών

Η υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 20 Φεβρουαρίου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής θα καθίσουν εκ νέου η 39χρονη χήρα και ο 38χρονος Βούλγαρος αστυνομικός φίλος της, στους οποίους πρωτόδικα επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας η 39χρονη χήρα… κατέρρευσε. Άρχισε να κλαίει με λυγμούς, συνειδητοποιώντας ότι θα επέστρεφε στη φυλακή, με ισόβια στην πλάτη και ένα μικρό παιδί πίσω. «Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Έχασα τον άνδρα μου από έναν ανισόρροπο και έχω ένα παιδί που πρέπει να του εξηγήσω τι έχει γίνει» είχε ισχυριστεί.

Ο 38χρονος από την άλλη όταν ενημερώθηκε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου από τη διερμηνέα παρέμεινε  απαθής. Έδειξε απόλυτα προετοιμασμένος, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική ευθύνη.

Με βάση τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, από το 2004 μέχρι και τη σύλληψή του κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας. Από το 2006 έως το 2017 βραβευόταν κάθε χρόνο από την προϊσταμένη Αρχή για το έργο και τις υπηρεσίες του, ενώ έχει τιμηθεί και από τη Γενική Διεύθυνση Εγκληματολογίας Αστυνομίας του Βασιλείου της Ισπανίας.