ΕΛΛΑΔΑ

Τρία νομοσχέδια ψηφίζονται το επόμενο 10ημερο Τι περιλαμβάνουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο έργα και πράξεις με νομοσχέδια που θα εφαρμόζουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι λόγια.

Και στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι μέχρι και τις 8 Αυγούστου να έχουν ψηφιστεί τα τρία πρώτα νομοσχέδια. Τα δύο πρώτα μάλιστα έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθούν προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές το μεσημέρι της Δευτέρας. Το φορολογικό νομοσχέδιο στις 13:00 στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και το δεύτερο για το επιτελικό κράτος στις 14:00 στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης. Το τρίτο νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα. Και θα αφορά και τις αλλαγές στους Δήμους μετά τα προβλήματα με την απλή αναλογική.

Αυτά τα τρία νομοσχέδια ουσιαστικά εφαρμόζουν και τις βασικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, μέτρα ανακούφισης των πολιτών με μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, την ομαλή λειτουργία Δήμων, τον συντονισμό του κράτους με ταχύτερους ρυθμούς της Δημόσιας Διοίκησης και την ασφάλεια των πολιτών.

Τα τρία νομοσχέδια

Τα τρία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο 10ημερο αφορούν:

την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων

το επιτελικό κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση

για την ομαλή λειτουργία των Δήμων που έχουν εγκλωβιστεί με την απλή αναλογική. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση του ασύλου, αλλαγές στα φάρμακα και στον Ποινικό Κώδικα.

iefimerida.gr