ΕΛΛΑΔΑ

Τρία συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σε εξέλιξη [εικόνες]

Αυξάνεται σταδιακά ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος, όπου σε λίγα λεπτά από τώρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ένα ακόμα συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και ενώ εντός του Κοινοβουλίου συνεχίζεται η τοποθέτηση εκπροσώπων των κομμάτων.

Μέχρι στιγμής πάνω από 2000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, επι της Αμαλίας, καθώς και στον χώρο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Προς το παρόν επικρατεί απόλυτη ηρεμία με τους διαδηλωτές να περιορίζονται σε συνθήματα, ενώ έχουν αναρτηθεί και πανό που καλούν σε δημοψήφισμα για το ονοματολογικό αλλά και σε παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου και στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα ασφαλείας για τη σημερινή συγκέντρωση είναι δρακόντεια υπό τον φόβο νέων βίαιων επεισοδίων, με διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ να φρουρούν περιμετρικά το κτίριο της Βουλής, καλύπτοντας κάθε είσοδο.

Παράλληλη συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνει αυτήν την ώρα το ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας, ενώ στελέχη της ΛΑΕ είναι συγκεντρωμένα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

iefimerida.gr