ΚΡΗΤΗ

Τραπεζοκαθίσματα στο Ηράκλειο: Συνεχίζεται το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Πάνω από 400 ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας στην πόλη του Ηρακλείου για τις άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών που έγιναν σε διάστημα 1,5 μήνα και ξεκίνησαν λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές, διαπιστώθηκαν 209 παραβάσεις.

Οι παραβάσεις αυτές αντιστοιχούν στη μη ύπαρξη άδειας για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, την αυθαίρετη δηλαδή οικειοποίησή τους για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από πλευράς καταστηματαρχών αλλά και την υπέρβαση των τετραγωνικών μέτρων για τα οποία είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες.

«Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό στο κέντρο της πόλης » είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες του νόμου 4483/2017 που συνδέεται με την κατάληψη δημόσιου χώρου είναι ιδιαιτέρως υψηλά- ο ιδιοκτήτης του καταστήματος χρεώνεται με το διπλάσιο του ποσού ανά τετραγωνικό μέτρο που έχει οριστεί από τον δήμο.

Εξαιτίας αυτής της οικονομικής ποινής, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έκαναν χρήση του περιθωρίου των 7 ημερών που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και μέσα σε αυτό το διάστημα τακτοποίησαν την υπόθεσή τους καθώς είτε συμμορφώθηκαν περιοριζόμενοι στο εμβαδόν που αντιστοιχούσε στην άδειά τους είτε μπήκαν στη διαδικασία έκδοσης άδειας χρήστης των τετραγωνικών μέτρων που εκμεταλλεύονταν και την οποία δε διέθεταν εξαρχής.

https://www.ekriti.gr/