ΚΡΗΤΗ

Τρεις μέρες μετά … η δημοτική αρχή “αδειάζει” τον Ξυλούρη

Αιχμές κατά Κουράκη στην ανακοίνωση

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μερες και όσα είπε ο Γ.Ξυλούρης απευθυνόμενος στην Αθηνά Σπανάκη να αποτελέσουν … talk of the town, για να αντιδράσει και να τοποθετηθεί επί του θέματος. Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου καταδικάζει τα λεγόμενα του Γ.Ξυλούρη, τονίζει όμως ότι το ήθος του είναι αποδεδειγμένο όλα αυτά τα χρόνια.

Μέσω της ανακοίνωσης ομως, εξαπολύονται και βέλη κατά της παράταξης Κουράκη, καθώς γίνεται λόγος για ουσιαστική κατάπτωση του θεσμού με υπαιτιότητα της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, για στημένες συμπεριφορές για τις κάμερες και για συμπεριφορές που ποτέ δεν αποδοκίμασε η παράταξη Κουράκη.

Η ανακοίνωση

Αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 30η Σεπτεμβρίου, επισημαίνουμε ότι:

– Η φράση του κ. Γιάννη Ξυλούρη ήταν ατυχής και καταδικαστέα. Χωρίς «ναι μεν αλλά» και αστερίσκους. Για αυτόν τον λόγο αντέδρασαν άμεσα και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την ανάκλησή της καθώς και την διαγραφή της από τα πρακτικά.

– Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν αναιρεί το ήθος και τις αρχές του κ. Ξυλούρη, τα οποία έχει αποδείξει πολλάκις στην μακρά πορεία του στα κοινά.

– Την περασμένη πενταετία αλλά και ήδη κατά τη σύντομη διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου, το σώμα έχει έρθει αντιμέτωπο συχνά με θεατρικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές, αποκλειστικά στημένες για τις κάμερες. Συμπεριφορές δε που όσοι σήμερα «θλίβονται για τον ευτελισμό του θεσμού», ποτέ δεν τις αποδοκίμασαν.

– Η -κατά την παράταξη του κ. Κουράκη- «κατάπτωση» του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν οφείλεται στην συγκεκριμένη, κακή στιγμή του κ. Ξυλούρη. Οφείλεται σε εκείνους που ρίχνουν συστηματικά το επίπεδό του και επιχειρούν να το μετατρέψουν από κυρίαρχο όργανο επίλυσης των προβλημάτων των δημοτών, σε χώρο προσωπικής προβολής.

– Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την κακή εικόνα την οποία παρουσιάζουν ορισμένες συνεδριάσεις. Ας αναλάβουν και όλοι οι υπόλοιποι το δικό τους.

cretalive.gr