STARODIGOS

Τρούφες Μπαρμπαρήγου γεύση & ποιότητα!

Τρούφες Μπαρμπαρήγου γεύση & ποιότητα!
Συνέντευξη στην Ξανθίππη Βουτσαλά

“Τρούφες Μπαρμπαρήγου”, μια επωνυμία που έχει ταυτιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την πιο γλυκιά κι ευχάριστη γεύση του ουρανίσκου μας! Μια λαχταρι- στή τρούφα συνοδεύει πάντα τις πιο ευ- χάριστες στιγμές μας! Η ιδιοκτήτρια της εταιριας «Τρουφες Μπαρμπαρήγου» Πη- νελόπη Φανουρακη, εγγονή του ιδρυτή Σήφη Μπαρμπαρήγου μιλά στο περιοδικό “Woman News”.-

-Η επωνυμία σας έχει ταυτιστεί με το αγαπη- μένο -κατά γενική ομολογία- γλυκό, τις τρούφες. Αλήθεια, με το πέρασμα των ετών έγιναν αλλαγές στην βασική συνταγή;

Η βασική συνταγή παραμένει η ίδια κι αυτό ακριβώς είναι το μυστικό της επιτυχίας. Δεν έχουμε τροποποιήσει κάτι, οι τρούφες, όπως πάντα, είναι χει- ροποίητες, με αγνά υλικά, δίχως μείγματα ζαχαροπλαστικής και διάφορα συνθετικά πρόσθετα. Ακούω καθημερινά πως η κάθε μπουκιά ζωντανεύει αναμνήσεις από το παρελθόν ή μου λένε συχνά πως: «Όταν ήμουν μικρός και η γιαγιά μου με έφερνε στο μαγαζί σας, το πρόσωπό μου φωτιζόταν μόνο που τις έβλεπα, πόσο δε μόλις τις γευόμουν».

-Διαθέτετε τριάντα και πλέον διαφορετικές γευστικές εκδοχές τρούφας. Πώς δημιουργούνται όλοι αυτοί οι συνδυασμοί;

Παραμένοντας πιστοί στην παραδοσιακή συνταγή, «ζωγραφίζουμε» ανάλογα με τις συνήθειες της εποχής νέες γεύσεις, χρησιμοποιώντας πάντοτε τα κα- λύτερα και αγνότερα υλικά που διατίθενται στην αγορά. Ακολουθούμε τις ιδέες και τις προτάσεις της εποχής, ώστε με τις μυρωδιές και τις γεύσεις που κάθε φορά αγγίζουν καλύτερα τις αισθήσεις των πελατών μας, να επι- τυγχάνουμε αυτό που ονειρεύονται.

-Η κάθε εποχή πώς επηρεάζει τις γεύσεις της τρούφας;

Αυτό εξαρτάται από την εποχή και την αποδοχή του κοινού. Σίγουρα το καλοκαιράκι επιλέγονται οι δροσερές, φρουτένιες γεύσεις, όπως μάνγκο, λε- μόνι, πορτοκάλι, ενώ το χειμώνα εκείνες με περισσότερη σοκολάτα και αλκοόλ, όπως cherry, αμαρέτο και σοκολάτα πορτοκάλι. Οι περισσότερες γεύσεις έχουν τους λάτρεις τους, οπότε τις παρασκευάζουμε όλο το χρόνο. Κατά κοινή αποδοχή τα best sellers μας είναι η κλασική σοκολάτα με την «πα- ραμυθένια» γεύση, η «ελαφριά» καρύδα, το ξεχωριστό κουαντρό, το ασυνα- γώνιστο τιραμισού και η παιχνιδιάρικη φράουλα, χωρίς να αφήνουν πολύ πίσω τους τα άλλα…

-Δεν είναι, όμως, μόνο οι τρούφες που επιλέγονται από τους πολυάριθμους πελάτες σας. Ας μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα είδη αλλά και τις δραστη- ριότητές σας.

Εκτός από τις τρούφες, παρασκευάζουμε και άλλα, πάντα χειροποίητα, εδέ- σματα – όλα βγαλμένα από τις παλιές συνταγές του παππού και πάντα με το ίδιο μεράκι – όπως πολίτικο τσουρέκι και μπισκότα βουτύρου, αλλά και ανά- λαφρους κουραμπιέδες και καλιτσούνια με γνήσια μυζήθρα. Επίσης, για τις εορταστικές εκδηλώσεις, συμπληρώνουμε τον μπουφέ των γλυκών μας με ευφάνταστες αλλά και παραδοσιακές γλυκές δημιουργίες, όπως μπεζέδες και αμυγδαλωτά, και ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης μας, έτσι ώστε η εκδήλωση, ο γάμος ή η βάφτιση που οργανώνει να μείνει αξέχαστη.

-Για τους λάτρεις της σοκολάτας τι προτείνετε;

Τα σοκολατάκια μας ξεκίνησαν όταν διαπιστώσαμε ότι, ενώ υπήρχαν πολλά είδη από πραλίνες, έλειπε μια συλλογή από ποικιλία αυθεντικής σοκολάτας. Τώρα προσθέσαμε στη συλλογή και τα «τρουφοσοκολατάκια», σε διάφορες γεύσεις, επίσης. Καθώς αυτά δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως οι τρούφες, επιλέγονται για κεράσματα σε γραφεία για να «κρατήσουν» όλη μέρα, αν και συνήθως αυτό δεν συμβαίνει, καθώς στο άνοιγμα της κούτας και στη θέα της σοκολάτας δεν υπάρχουν πολλοί που συγκρατούνται.

-Το ενδιαφέρον στοιχείο που προσθέτετε στην αγορά είναι, ότι απευθύνεστε και σε ένα πιο «δύσκολο» target group πελατών, εκείνων δηλαδή που απαιτούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής καθώς και σε όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Σε αυτό το κοινό τι προσφέρετε;

Στη σημερινή εποχή ξέρουμε όλοι τι είναι καλό να τρώμε και τι όχι. Οι θερμίδες που παίρνουμε μπορεί να είναι «καλές», «κακές» ή «άδειες» θερμίδες. Το αυθεντικό είναι και υγιεινό, και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών. Επίσης, πλέον όλοι μας προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και να τρεφόμαστε με υδατάνθρακες αργής καύσης. Φτιάχνουμε, λοιπόν, το τσουρέκι και τα μπισκότα βουτύρου με αλεύρι ολικής αλέσεως και μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη, καθώς και μπισκότα χωρίς βούτυρο και χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι, για όσους προσέχουν ακόμη περισσότερο.

-Energy bars – Energy Truffles! Sugar Free – Gluten Free – Raw Vegan

Τα νέα «τρουφοσοκολατάκια» μας είναι γεμάτα ενέργεια και μόνο «καλές» θερμίδες Πρόκειται για δημιουργίες αποκλειστικά με ξηρούς καρπούς, φρέσκα κι αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Περιέχουν καρύδια, αμύγδαλα, ταχίνι, μέλι, χαρούπι, καρύδα, σύκα, σταφίδες και ακατέργαστο κακάο, λεμόνι αλλά και πορτο- κάλι. Αναμειγνύοντας τα συστατικά που ταιριάζουν μεταξύ τους, φτιάχνουμε ωμοφαγικά τρουφάκια! Χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά κι όμως λαχταριστά, πανέμορφα, γεμάτα γεύση. Είναι τέλεια, αξίζει να τα δοκιμάσετε. Προσωπικά μ’ έχουν ξετρελάνει!

-Πώς βλέπετε το μέλλον;

Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις εποχές που διανύει η χώρα μας, υπηρετώντας πάντα την ποιότητα της «γλυκιάς» κληρονομιάς μας, με ήθος και ακεραιότητα, πιστοί στις οικογενειακές μας καταβολές σε ό,τι νέο δημιουργούμε, είτε είναι νέες γεύσεις, είτε νέα
καταστήματα.

Τρούφες Μπαρμπαρήγου Λ. Δημοκρατίας 12, 71306 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810 240404

www.barbarigo.gr