ΚΡΗΤΗ

 Τροχαία: Σηκώνει ό,τι εμποδίζει (φωτο)

Καθημερινότητα έχει γίνει πλέον η εμφάνιση του γερανού της Τροχαίας Ηρακλείου στους δρόμους της πόλης με στόχο να υπάρξει μία καλύτερη εικόνα στο κυκλοφοριακό.

Μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, εννέα στο σύνολο, γυρίζουν και καταγράφουν τα οχήματα εκείνα που αποτελούν εμπόδιο στην κυκλοφορία των υπολοίπων.

Συγκεκριμένα σήμερα, ο γερανός της Τροχαίας σήκωσε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο πάνω σε τροφή στη συμβολή των οδών Θερίσου και Ιφιγενειας (κεντρική φωτογραφία) και το οποίο φυσικά εμπόδιζε την κυκλοφορία.

Επίσης, στο κέντρο του Ηρακλείου, ο γερανός απομάκρυνε ένα δίκυκλο μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία Πεδιάδος, σε σημείο όπου εμπόδιζε τη διέλευση ασθενοφόρου.

Από την Τροχαία σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και πως καμία ανάρμοστη συμπεριφορά, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

“Βεβαιώνουμε παραβάσεις σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ και σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, σε σταθμεύσεις πάνω σε πεζοδρόμιο, σε πλατείες, σε πεζόδρομους, πάνω σε στροφή, σε διπλή σειρά, σε σημείο που δεν επαρκεί το υπόλοιπο του ρεύματος κυκλοφορίας και σε στάσεις λεωφορείων κλπ., παραβάσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα και παρεμποδίζουν την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας” σχολιάζει στο ekriti ο αναπληρωτής Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β’ Στέλιος Καρακούδης. 

Την ικανοποίησή του για τις δράσεις της Τροχαίας εξέφρασε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ανασταστάκης. Συγκεκριμένα έγραψε τα εξής:

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 4 του Νοέμβρη, οπότε και ξεκίνησε το ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Ηράκλειο, έχουν ρυμουλκηθεί συνολικά 10 οχήματα.

Γ.Π.

ekriti.gr