ΕΛΛΑΔΑ

Τσιάρας: Αμεσα οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα -Τι είπε για το πανεπιστημιακό άσυλο

Την προσωπική του πρόθεση, αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να δρομολογηθούν άμεσα οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα εξέφρασε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη -που θα ορκιστεί σήμερα, στις 12:00- στοχεύει στην «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη», ενώ έβαλε ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά», σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχαμε πει». Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για το ζήτημα του Ποινικού Κώδικα, ο Κώστας Τσιάρας υποστήριξε ότι υπάρχουν άρθρα στα οποία ως ΝΔ και υπουργείο Δικαιοσύνης «είμαστε εντελώς αντίθετοι».

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως ήταν λάθος «να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, μόλις δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών» και δεσμεύτηκε ότι «άμεσα θα αλλάξουν τα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι».

Τσιάρας: Σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας θα χειριστούμε το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε και για το φλέγον ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, για το οποίο είπε ότι οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι όλα τα εκκρεμή θέματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα, δίχως να διευκρινίσει αν οι δρομολογούμενες αλλαγές θα γίνουν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.