ΚΟΣΜΟΣ

Τόνους καρότων και γλυκοπατάτας πετούν στην Αυστραλία για τα πεινασμένα ζώα (video)

Τη στιγμή που η Αυστραλία εξακολουθεί να φλέγεται, οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να σωθούν τα εναπομείναντα ζώα είναι τεράστιες.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των αρχών της Νέας Νότιας Ουαλίας, σηκώθηκαν ελικόπτερα από το Εθνικό Πάρκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και την Υπηρεσία Άγριας Ζωής τα οποία με ρίψεις από αέρος τροφοδότησαν τα ζώα με χιλιάδες κιλά καρότων και γλυκοπατάτας προκειμένου να τραφούν αφού πλέον δεν έχει μείνει τίποτα σε μορφή χλωρίδας που να μην έχει καεί από τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Nότιας Νέας Ουαλίας Ματ Κίαν δήλωσε ότι ενώ πολλά ζώα κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τις περιοχές, έχουν μείνει χωρίς τροφή, καθώς η φωτιά αφάνισε τη βλάστηση γύρω από τον βραχώδη βιότοπό τους. Τα μικρά καγκουρό μπορούν να διασωθούν χάρη στην επιχείρηση, πρόσθεσε.

Matt Kean MP

@Matt_KeanMP

Operation Rock Wallaby ? staff today dropped thousands of kgs of food (Mostly sweet potato and carrots) for our Brush-tailed Rock-wallaby colonies across NSW ??

Προβολή εικόνας στο Twitter
6.645 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Matt Kean MP

@Matt_KeanMP

One happy customer ?????

Προβολή εικόνας στο Twitter