ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας: «Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού-Παραιτήθηκα, ο Τσίπρας δεν δέχθηκε»

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου δίνουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλος στις 21:00 στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα αναφερθούν στο θέμα των πυρκαγιών που κατέκαψαν την Ανατολική και την Δυτική Αττική που είχαν ως αποτέλεσμα τους δεκάδες νεκρούς.

Ο κ.Τόσκας έχει δηλώσει: «Τις έρευνες διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Εχουμε σοβαρές ενδείξεις και ίχνη για εμπρησμό για την πυρκαγιά στην Κινέτα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Για τη φωτιά που ξεκίνησε από Νταου Πεντέλης υπάρχει σοβαρό εύρημα που μας οδήγησε σε έρευνες. Δεν υπάρχουν ενέργειες χωρίς λάθη θα έρθει και η ώρα της καταγραφής. Πρέπει να λάβετε όμως υπ΄όψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τόσο ισχυρούς ανέμους, πυρκαγιές που εκδηλώνονται η μία κοντά στην άλλη, το πλήθος του κόσμου. Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό , αλλά μου είπε την ΄΄ωρα της πάλης συνεχίζουμε, δεν την έκανε δεκτή. Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το Μόσταρ της Βοσνίας, όπου βρίσκονταν το βράδυ της Δευτέρας, πριν επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα είχε διατυπώσει τον προβληματισμό του για τις παράλληλες εστίες πυρκαγιών σε Δυτική και Ανατολική Αττική και όχι μόνο. Το ίδιο απόγευμα ο Νίκος Τόσκας δήλωνε επίσης πως «δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές»,

 iefimerida.gr