ΕΛΛΑΔΑ

Υιοθετήθηκε ο σκύλος που βρέθηκε ζωντανός σε φούρνο στο Μάτι -Πώς είναι σήμερα το τυχερό τετράποδο

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες με τη διάσωση ενός σκύλου που βρέθηκε ζωντανός στα καμμένα στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 90 ανθρώπους αλλά και σε αναρίθμητα ζώα, φιλόζωοι έψαχναν στα αποκαΐδια για τυχόν ζωντανά τετράποδα και όχι μόνο.

Πριν χάσουν κάθε ελπίδα, βρήκαν ζωντανό έναν μαλλιαρό σκύλο μέσα σε φούρνο καμένου σπιτιού!

Ο τυχερός σκυλάκος ράτσας Maltese κατάφερε να κρυφτεί στο μπάρμπεκιου του σπιτιού πριν περάσουν οι φλόγες από πάνω του. Το τετράποδο ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο, με το τρίχωμά του να είναι βρώμικο αλλά και καψαλισμένο από τη φωτιά.

Η Άρτεμις Κυριακοπούλου, που τράβηξε το βίντεο της διάσωσης, αναφέρει, σύμφωνα με το zoosos: «Σε ένα δάσος στην περιοχή Μάτι που έχει καταστραφεί ολοσχερώς και που αποτελεί τάφο για εκατοντάδες ζώα που αναζητούσαμε, καταφέραμε να βρούμε μέσα σε ένα φούρνο ενός καμένου σπιτιού αυτό εδώ το πλάσμα… Καμένο, πληγωμένο, πεινασμένο και φυσικά φοβισμένο καταφέραμε μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας να πιάσουμε αυτό και τον αδερφό του (που βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση) και να τα μεταφέρουμε μαζί με τη βοήθεια του Vets4life στο κτηνιατρείο».

Ο «Λουκουμάκης», όπως τον ονόμασαν, αφού καθαρίστηκε, περιποιήθηκε, κουρεύτηκε, τράφηκε σωστά και βρήκε τον παλιό του εαυτό, βρήκε και μια αγκαλιά!

Facebook/Artemis Kyriakopoulou - Facebook/Zefi Bitrou
Facebook/Artemis Kyriakopoulou – Facebook/Zefi Bitrou

Μέσω του προγράμματος υιοθεσιών της ΜΚΟ «Dog’s Voice», το σκυλάκι υιοθετήθηκε και βρήκε ένα νέο σπιτικό.

Η μεταμόρφωσή του από το πριν στο μετά είναι εντυπωσιακή.

Έμοιαζε με σκονισμένο κουρέλι αλλά πλέον είναι ένας καθαρός λευκός σκυλάκος έτοιμος για παιχνίδια και χάδια με την νέα του οικογένεια.

zoosos.gr
zoosos.gr