ΚΟΣΜΟΣ

Υπέροχο βίντεο: Φάλαινα παίζει κρυφτούλι με μωράκι στον ωκεανό

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ένας υπάλληλος εταιρείας που διοργανώνει εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών μπήκε στη βάρκα και πήρε μαζί του τη μικρούλα κορούλα του για να δουν τα τεράστια θαλάσσια θηλαστικά.

Τα μεγαλοπρεπή ζώα δεν άργησαν να εμφανιστούν. Μια τεράστια φάλαινα μήκους 15 μέτρων πλησίασε τη βάρκα κι αναδύθηκε για να τους συναντήσει.

Το βίντεο παρουσιάζει τη φάλαινα να βγάζει το κεφάλι της από το νερό, μόλις ο πατέρας σηκώνει τη μπέμπα και τη φέρνει κοντά στην άκρη της βάρκας. Τότε το πανέμορφο κήτος εξαφανίζεται στο νερό, για να εμφανιστεί ξανά λίγες στιγμές αργότερα.

«Οι φάλαινες που βρίσκουμε φαίνεται να έχουν έναν ξεχωριστό δεσμό με τα μωρά. Διαθέτουμε επίσης κι ένα υποβρύχιο και κάθε φορά που έχουμε μέσα μωρά, οι φάλαινες πλησιάζουν στα φινιστρίνια», σχολίασε ο επικεφαλής της εταιρείας που διοργανώνει εκδρομές προκειμένου οι τουρίστες να παρακολουθήσουν τις φάλαινες.

«Πιστεύουμε ότι οι φάλαινες έχουν μια ειδική σύνδεση, ίσως εξαιτίας των ήχων που παράγουν τα μωρά και συγκεκριμένες συχνότητες. Έτσι, όταν ένα μωρό κλαίει στο υποβρύχιο, πάντα λέω να το αφήσουμε να κλάψει γιατί θα ερθουν οι φάλαινες», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, σύμφωνα με την Daily Mail.