ΚΡΗΤΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ: Επτά «υπογραφές» σε κείμενο -γρίφο-Οι επτά, ο «ιερός σκοπός» και το ιδιόχειρο κείμενο-γρίφος 

«Εμείς οι επτά έχουμε ιερό σκοπό….». Ποιοι είναι οι επτά, ποιος ο «ιερός σκοπός» και τι σχέση μπορεί να έχουν με την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη; Με μεγάλο ενδιαφέρον οι δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου αναμένουν την έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης που αφορά σε ιδιόχειρο κείμενο  το οποίο φέρεται να  βρέθηκε στη  μάντρα του 44χρονου, στο Ρέθυμνο.

Είναι η μάντρα όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης από τα μέσα Αυγούστου έως και την 2α Οκτωβρίου, οπότε και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ με μία κινηματογραφική έφοδο κατάφεραν να τον απελευθερώσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων στις σημειώσεις βρέθηκε και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Παγκρήτιας Τράπεζας ενώ επίσης βρέθηκαν χαρτάκια υπενθύμισης στα οποία αναγράφονταν ονόματα και δίπλα μικρά χρηματικά ποσά.

Οι δικαστικές Αρχές που, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, επιμένουν να ερευνούν και το παραμικρό στοιχείο,  εκτιμούν ότι ίσως σε αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις κρύβονται κάποιες απαντήσεις που ενδεχομένως αποδειχτούν κρίσιμες. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς του 44χρονου έχουν δοθεί κάποιες εξηγήσεις σε σχέση με το περιεχόμενο του ιδιόχειρου κειμένου που εντοπίστηκε, όμως το κεφάλαιο αυτό δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα από την αρμόδια ανακριτική Αρχή, τουλάχιστον όχι προτού εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Εκτός από τους ήδη γνωστούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι μάλιστα είναι και προφυλακισμένοι, στο τραπέζι της κύριας ανάκρισης έχουν πέσει και άλλα ονόματα, 7-8 ατόμων, των οποίων επίσης ο ρόλος διερευνάται στην υπόθεση. Από πλευράς των ήδη προφυλακισμένων δεν έχει αναφερθεί τίποτε ουσιαστικό για τα πρόσωπα αυτά:  «Τον ξέρω φυσιογνωμικά», «δεν τον ξέρω», «ήξερα τον αδερφό του ή τον πατέρα του».

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν στην «Π» ότι τις επόμενες ημέρες πιθανότατα συνήγοροι θα κληθούν από την αρμόδια ανακρίτρια να υπογράψουν το πέρας της κύριας ανάκρισης και εκτιμούν ότι η πολύκροτη υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Πάντως εκφράζουν την πεποίθηση ότι παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε  από τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να αντλήσουν νέα στοιχεία, ο τρομακτικά ογκώδης φάκελος  θα κλείσει χωρίς «εκπλήξεις» και «νέες προσθήκες» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασύλληπτα πρόσωπα της υπόθεσης.
patris.gr