ΚΡΗΤΗ

Φοβόμαστε ότι θα πεινάσουμε” … λένε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σε δεινή κατάσταση καθώς αγωνιούν για το αν αύριο θα έχουν δουλειά είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ν. Ηρακλείου. “Στο Ν. Ηρακλείου περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι που εργάζονται στα ξενοδοχεία δεν ξέρουν τι θα γίνει αύριο.

Αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις. Δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά για να ζήσουν τις οικογένειές τους” είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Συνδέσμου τους, Νίκος Κοκολάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι αίτημα του Συνδέσμου είναι η επαναπρόσληψη όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων και στη συνέχει να γίνει αναστολή των συμβάσεων ώστε να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων με επίδομα ασφαλιστική ικανότητα κ.α.

“Πάρα πολλοί φοβούνται ότι θα πεινάσουμε” τόνισε ο ίδιος ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: “Χωρίς χρήματα έκαναν Πάσχα μεγάλη μερίδα ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δυστυχώς έως και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν πάρει την παράταση του επιδόματος ανεργίας, όσων έληξε η επιδότηση Ιανουάριο - Φεβρουάριο με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κάνουν Πάσχα χωρίς χρήματα!

Δικαιολογίες από τη μεριά του ΟΑΕΔ πολλές όμως πρέπει να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι πως η υπομονή μας εξαντλείται.

Ζητάμε επίσημα πλέον από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πληρωθούν οι συνάδελφοί μας. Ενημερώνουμε λοιπόν, πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος συνάδελφος”