ΚΡΗΤΗ

Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στα Λιοντάρια

Κάλεσμα συμμετοχής από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ηρακλείου Κρήτης

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Με τους συλλόγους μας είμαστε πιο δυνατοί! Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση, την οργάνωση σε κάθε έτος και τμήμα, την αλληλεγγύη, το συντονισμό των συλλόγων μας, την ενότητα με τους εργαζόμενους. Μέσα από τους συλλόγους μας κερδίσαμε πέρσι να αυξηθούν οι μετεγγραφέντες, να πάρουμε βιβλία, να επανέλθει η σίτιση στις εστίες, να καθυστερήσουμε τη γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, να “ζωντανέψουμε” τις σχολές μας, να γνωρίσουμε τι συμβαίνει στο επάγγελμά μας.

Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει κάνει την κοροϊδία επάγγελμα! Δεν περιμένουμε λύσεις από όσους ευθύνονται για τα προβλήματα στις σπουδές και το μέλλον μας! Τα “μνημόνια φεύγουν” αλλά όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και οι “κόφτες δαπανών” στην Παιδεία παραμένουν εδώ!

Μαζί μπορούμε να πάμε κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδοφορούν πάνω στα τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Το τρένο της “δίκαιης ανάπτυξης” έρχεται αλλά με καύσιμο τους μισθούς, τα ωράρια των νέων εργαζομένων, την εμπορευματοποίηση της παιδείας και της έρευνας! Η ανάπτυξη των τραπεζών βασίζεται στους πλειστηριασμούς 50.000 λαϊκών κατοικιών!

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση!

Η κυβερνηση βήμα-βήμα αλλάζει το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την μεγαλύτερη σύνδεση των σχολών με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οδηγώντας στην παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών. Σειρά έχει η Θεσσαλία, η Στερεά, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Αθήνας. Με το νέο σχέδιο νόμου:

  • Διευρύνεται η κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων που υπονομεύει την εργασιακή μας προοπτική. Απόφοιτοι με πτυχία διαφορετικών “ταχυτήτων”, 2ετή, 4ετή, 5ετή στο ίδιο αντικείμενο, με διαφοροποιημένο πρόγραμμα σπουδών οι οποίοι αναγκάζονται να κυνηγάνε πανάκριβες πιστοποιήσεις και τελικά να “επιβιώνει” ο πιο φθηνός, συμπιέζονται τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω,
  • Παγιώνεται η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε καθηγητές, υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Με τα ιδρυματα να στρέφονται ακόμα περισσότερο στην επιχειρηματική λειτουργία, την εμπορευματοποίηση της γνώσης, της έρευνας, της φοιτητικής μέριμνας. Η ίδρυση νέων τμημάτων, χωρίς επιπλέον πόρους, προσωπικό και υποδομές θα γιγαντώσει τα προβλήματα.
  • Διαμορφώνεται ένα μεγάλο κομμάτι φοιτητών και αποφοίτων που το πτυχίο τους δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα, χωρίς δικαίωμα ισοτίμησής του με κάποιο νέο τμήμα. Ο σχηματισμός τμημάτων κατά παραγγελία των επιχειρηματιών οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων, τις συγχωνεύσεις σε τμήματα-φρανκενστάϊν χωρίς συνάφεια μεταξύ τους, την πολυδιάσπαση αντικειμένων και τίτλων σπουδών.

Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών.Τώρα ανέγερση νέων εστιών
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη φοιτητική μέριμνα
Δωρεάν σπουδές για όλους
Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη εκπαίδευση
Κατάργηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά

Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Επιστήμης υπολογιστών, ΣΕΥΠ ,ΣΔΟ, ΣΤΕΦ
Συνέλευση 1ου έτους Κοινωνικής Εργασίας

Καλούμε στη 1 Νοέμβρη στις 12:00 στα Λιοντάρια για το φοιτητικό συλλαλητήριο