ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Η ψυχραιμία… και τα ζαχαρωτά έσωσαν την 45χρονη τουρίστρια

Σωτήρια αποδείχθηκε η ψυχραιμία που επέδειξε η 45χρονη Kushila Stein, η οποία είχε μια απίστευτη περιπέτεια, καθώς ήταν παγιδευμένη μεσοπέλαγα, μέσα σε ένα σκάφος.

Για την ίδια, όπως αναφέρει δημοσίευμα του μέσου της Νέας Ζηλανδίας, Νzherald, δεν έχασε τον έλεγχο, αλλά κατάφερε να «θωρακιστεί», μέσα από μια σειρά ενεργειών. Βασικότερη όλων το γεγονός ότι επιβίωσε τρώγοντας ζαχαρωτά που είχε μαζί της.

Παράλληλα, προσπαθούσε να κρατηθεί ζεστή και στεγνή. Γι’ αυτό το λόγο, έβγαζε τακτικά τις κάλτσες της, τις στέγνωνε και τις φορούσε, ενώ παράλληλα έβαζε σακούλες στα πόδια της.

Η εφιαλτική της περιπέτεια, όπως έγινε γνωστό, ξεκίνησε όταν έχασε το ένα της κουπί, με τα θαλάσσια ρεύματα να παρασύρουν το σκάφος της στην ανοιχτή θάλασσα.

Αυτό έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, με το σύζυγο της να ενημερώνει για την εξαφάνιση το Σάββατο, οπότε και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.

Η περιπέτειά της τελικά έληξε 37 ώρες μετά. Η ίδια δεν έχασε την ελπίδα, παρά το γεγονός ότι είχε μοναδική τροφή τα ζαχαρωτά της και ένα γλύκισμα, χωρίς να έχει ούτε νερό!

Βέβαια, όπως έχει αναφέρει η Kushila Stein, είχε στο μυαλό της και το χειρότερο ενδεχόμενο, για αυτό και είχε γράψει το όνομα και το τηλέφωνο της μητέρας της πάνω στο φουσκωτό.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, με τον σύζυγό της. Τα ίχνη της χάθηκαν όταν μπήκε σε ένα σκαφάκι από το ιστιοφόρο για να πάει να ψωνίσει στη Φολέγανδρο.

Η περιπέτεια της έληξε με επιχείρηση του Λιμενικού, άνδρες του οποίου την εντόπισαν, το μεσημέρι της Κυριακής.

Πηγή: Cretapost