ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Καλιφόρνια, πατέρας κατηγορείται πως σκότωσε σε μία δεκαετία πέντε παιδιά του

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε μωρό σε αποσύνθεση μέσα σε κανάλι

Για τον φόνο πέντε παιδιών του, σε διάρκεια μιας δεκαετίας, κατηγορείται ένας πατέρας από την Καλιφόρνια, σε μία υπόθεση που «στοίχειωσε» την Αστυνομία.

Ο 57χρονος Paul Perez, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης σε φυλακή στο Bakersfield για άλλα αδικήματα, συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί συνέδεσαν ένα πτώμα από το 2007 με τα τέσσερα νεκρά αδέλφια του.

«Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά κανείς μας δεν είναι σήμερα χαρούμενος. Στα 40 χρόνια μου στο Σώμα, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια υπόθεση χειρότερη από αυτή» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Yolo Tom Lopez. 

«Δεν μπορεί να υπάρξει θύμα πιο ευάλωτο και πιο αθώο από ένα μικρό παιδί και δυστυχώς αυτή η υπόθεση περιλαμβάνει πέντε».

Τέσσερις ημέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Perez συνελήφθη για τις νέες κατηγορίες ενώ βρισκόταν ήδη στη φυλακή.

Όπως γράφει η New York Post, η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν ένα μωρό βρέθηκε νεκρό από ψαρά σε κανάλι ανατολικά του Woodland. Τα απομεινάρια του μωρού, σε αποσύνθεση πλέον, ήταν κλεισμένα μέσα σε σε σφραγισμένο δοχείο.

Οι αστυνομικοί συνέθεσαν το γενετικό προφίλ του μωρού και ανέβασαν τα στοιχεία στη βάση DNA του FBI. Για χρόνια δεν είχε βρεθεί κανένα άλλο στοιχείο που να ταιριάζει, και η υπόθεση είχε παγώσει.

Οι αρχές προσπαθούσαν εντατικά να ανακαλύψουν ποιο ήταν το μωρό.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές DNA, οι αστυνομικοί κατάφερνα τελικά να πάρουν μία απάντηση τον Οκτώβριο του 2019, όταν ανακάλυψαν πως το παιδί ήταν ο Nikko Lee Perez, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1996.

Με το στοιχείο αυτό, η Αστυνομία ανακάλυψε πως ο Nikko είχε και αδέλφια- και όλα τους θεωρούνταν επίσης νεκρά.

Ήταν οι Kato Allen Perez, με χρονολογία γέννησης το 1992, Mika Alena Perez, με χρονολογία γέννησης το 1995, ακόμα ένας Nikko Lee Perez, γεννημένος το 1997 και η Kato Krow Perez, με χρονολογία γέννησης το 2001.

Τα πτώματα των τριών τελευταίων παιδιών δεν έχουν εντοπιστεί αλλά η Αστυνομία ήξερε ήδη πως η Kato ήταν νεκρή.

«Τα συμπεράσματα που βγάζουμε εδώ σήμερα σου ραγίζουν την καρδιά. Δεν υπάρχει θέση στην κοινωνία μας για τέτοια φρικτά εγκλήματα με θύματα παιδιών» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια Xavier Becerra.

Οι αρχές είναι ακόμα στη διαδικασία να «χτίσουν» την υπόθεση εναντίον του Paul Perez, ο οποίος αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πιστεύεται πως ο άνδρας περίμενε την κατάλληλη στιγμή και σκότωνε τα παιδιά του με βασανιστήρια. Τα μέσα όμως, και το κίνητρό του, παραμένουν άγνωστα.

Εάν καταδικαστεί, ο Perez είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή