ΚΡΗΤΗ

Φωτιές συνεχίζουν να εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Τουλάχιστον τρεις εστίες πυρκαγιάς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη κι ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν υψηλός για το νησί, όπως είχε προειδοποιήσει και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Αρκαλοχώρι, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 υπαλλήλους, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση για τα αίτια.

Νωρίτερα, στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή του Σκαφιδαρά, στο Γάζι, η οποία κατασβέστηκε περίπου 2,5 ώρες αργότερα, από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο, και αφού έκαψε 0,1 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.

Γεωργική έκταση περίπου μισού στρέμματος έκαψε και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Νιο Χωριό του Δήμου Αποκορώνου.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, ενώ τα αίτιά της διερευνά το ανακριτικό της Υπηρεσίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν περισσότερες από 50 δασικές πυρκαγιές.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Κατά το τελευταίο 24ωρο, κληθήκαμε να επέμβουμε σε:
🔸134 αστικές πυρκαγιές
🔸58 δασικές πυρκαγιές
🔸80 παροχές βοηθείας

View image on Twitter
See Πυροσβεστικό Σώμα’s other Tweets