ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες από την επίθεση κουκουλοφόρων σε περιπολικό στο κέντρο της Αθήνας

Περίπου 15 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εμφανίστηκαν από την οδό Μαυροματαίων και επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας φθορές στο όχημα

«Ανανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, στην οδό Κοδριγκτώνος.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το περιπολικό είχε σταθμεύσει στο σημείο προκειμένου οι δύο αστυνομικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του να βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση.

Ξαφνικά περίπου 15 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εμφανίστηκαν από την οδό Μαυροματαίων και επιτέθηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας φθορές στο όχημα, χωρίς όμως να πειράξουν τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν τρέχοντας, ενώ οι αστυνομικοί έφυγαν και αυτοί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία ανέφερε:

«Η χθεσινή άνανδρη επίθεση εναντίον των συναδέλφων του Α.Τ. Κυψέλης έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων σε αστυνομικούς, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και για εμάς αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα εναντίον της αξιοπρέπειάς μας, κυρίως εναντίον της Δημοκρατίας που κάθε μέρα καλούμαστε να υπερασπιστούμε στο δρόμο.

Έχουμε πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια επισημάνει ότι αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά θα θρηνήσουμε θύματα. Το θράσος με το οποίο έδρασαν οι «κύριοι» είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει καθημερινά, επιτέθηκαν μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο δρόμο σε περιπολικό που προσπαθούσε να ασκήσει τροχονομικό έλεγχο και βεβαίως «κύριοι» έφυγαν.

Δεν θα μπούμε στην ανάλυση για το αν φταίει το άσυλο, η Κυβέρνηση, η αντιπολίτευση ή οτιδήποτε άλλο. Θα απαιτήσουμε μόνο να οδηγηθούν οι δράστες στην δικαιοσύνη (αυτής της επίθεσης και όλων των προηγούμενων) ώστε η Ηγεσία να δείξει σε όλους μας ότι αντιδρά και ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Όπως σε περιπτώσεις λαθών από πλευράς Αστυνομικών η αντίδραση είναι άμεση, έτσι και στις εναντίον μας ενέργειες πρέπει η οργανωμένη πολιτεία να δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά.

Αν δεν μπορεί το όποιο σύστημα να προστατεύσει στοιχειωδώς τον αστυνομικό πως περιμένει να προστατεύσει αυτός τον πολίτη; Εμείς όμως δεν θα μείνουμε στις διαπιστώσεις. Έχουμε στραφεί πολλές φορές στη Δικαιοσύνη, εκεί θα στραφούμε και τώρα».

Θα συλλέξουμε όλα τα στοιχεία της τελευταίας περιόδου που αφορούν επιθέσεις σε αστυνομικούς και αφού το Διοικητικό Συμβούλιο το αποφασίσει θα τα καταθέσουμε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών.».

asty001
asty002
0
SHARES

Best of N