Το βιβλίο στα χέρια και την άποψη της Βασιλικής

«Φόνοι στην πόλη των Αγγέλων» του MICHAEL CONNELLY

Γράφει η Βασιλική Μολφέση

 

 

Πάρα πολύ καλό και με έντονες κινηματογραφικές σκηνές είναι το αστυνομικό μυθιστόρημα του MICHAEL CONNELLY με τίτλο «Φόνοι στην πόλη των Αγγέλων».

 


Μια νέα ντετέκτιβ η Ρενέ Μπάλαντ και οι περιπέτειες της στην αστυνομία του Λος Άντζελες είναι το κεντρικό θέμα της υπόθεσης. Μια ηρωίδα με έντονη δράση, έρευνα, αγωνία, έξυπνους συνειρμούς και στοχευμένες μεθόδους που θα αγαπηθεί από κάθε αναγνώστη.
Μετά την καταγγελία κατά του προϊσταμένου της, η Ρενέ αναλαμβάνει τη νυχτερινή βάρδια χωρίς ουσιαστικές υποθέσεις, ώσπου μια νύχτα γίνονται δυο επιθέσεις, η μία αφορά το βάναυσο ξυλοδαρμό μιας πόρνης που την πέταξαν σε ένα πάρκινγκ νομίζοντας πως είναι νεκρή και η άλλη μια συμπλοκή με πέντε νεκρούς σε ένα νυχτερινό κέντρο.
Η Ρενέ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και με κίνδυνο τη ζωή της προσπαθεί να βρει τους ενόχους και να εξιχνιάσει τις δυο αυτές υποθέσεις.
Πολλές φορές θα κοντραριστεί με συναδέρφους της άντρες αστυνομικούς και ντετέκτιβ που η εξουσία και ο εγωισμός τους παίρνουν τα μυαλά κι ενεργούν αδικώντας, αλλά με το ήθος, την προσήλωσή της στο σκοπό της και την εξυπνάδα της καταφέρνει να λάβει τα εύσημα από όλους ακόμα και από αυτούς που ήταν σε διαμάχη στο παρελθόν.
Ένα δυνατό αστυνομικό βιβλίο με αγωνία, έρευνα, καταθέσεις μαρτύρων, καταιγιστικές εξελίξεις, απειλές για τη ζωή της Ρενέ που εκτονώνεται στην ιστοσανίδα της κάνοντας σέρφινγκ και καταστρώνει σχέδια-παγίδες, με αλληλεγγύη για τις γυναίκες που σαν ομόφυλη κατανοεί καλύτερα τα συναισθήματά τους, τιμώντας τον ιερό δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στα θύματα ανθρωποκτονίας και τους ντετέκτιβ που τα υπερασπίζονται.