ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Αλλοδαπός έκλεβε τα αβοκάντο και τα πουλούσε Ο δράστης είχε «σηκώσει» από τον περασμένο Σεπτέμβριο μισό τόνο αβοκάντο

Λύθηκε το μυστήριο με τις συνεχείς κλοπές αβοκάντο από τα κτήματα παραγωγών στον κάμπο των Χανίων, καθώς αποκαλύφθηκε ότι για κάποιες από αυτές ήταν υπεύθυνος ένας αλλοδαπός εργάτης που είχε «σηκώσει» μισό τόνο καρπού από τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε πουλήσει τη λεία του σε έναν Έλληνα έμπορο!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χανίων σταμάτησαν το αγροτικό φορτηγάκι του 47χρονου Έλληνα από τον Αποκόρωνα, έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν ότι δεν είχε παραστατικά αγοράς για τα οκτώ κιβώτια με αβοκάντο συνολικού βάρους 120 κιλών τα οποία είχε φορτωμένα στην καρότσα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα είχε κλαπεί από το αγροτεμάχιο ενός 52χρονου στην περιοχή Βαρύπετρο!

Ο έμπορος συνελήφθη και αποκάλυψε ότι είχε προμηθευτεί τα αβοκάντο από έναν 37χρονο αλλοδαπό εργάτη, που επίσης εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από τους αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Χανίων. Όπως αποδείχθηκε, τους τελευταίους πέντε μήνες είχε κλέψει σταδιακά συνολικά 500 κιλά αβοκάντο από τη φυτεία στο αγροτεμάχιο του 52χρονου και τα είχε πουλήσει στον 47χρονο!

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων δίωξη για κλοπή και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν ο αλλοδαπός κρύβεται πίσω και από άλλες κλοπές καρπών από καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων στην ευρύτερη περιοχή.