ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Το ασανσέρ του ξενοδοχείου που εγκλωβίστηκε η 20χρονη και έχασε τη ζωή της [εικόνες]

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το ασανσέρ μεταφοράς φορτίου του γνωστού ξενοδοχείου στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου βρέθηκε νεκρή η 20χρονη εργαζόμενη Αλέκα Τσιλιγιάννη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η εφημερίδα «Συνείδηση» του Αγρινίου, απ’ όπου καταγόταν η κοπέλα, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το καρότσι, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, τόσο από την πλευρά του ιατροδικαστή και ειδικών μηχανικών, όσο και από την Αστυνομία, καθώς φαίνεται να ήταν αυτό που εγκλώβισε την άτυχη κοπέλα και έχασε τη αισθήσεις της.

Το άτυχο κορίτσι είχε εγκλωβιστεί μέσα σε ασανσέρ που χρησιμοποιείται για την μεταφορά τροφίμων και έχασε τις αισθήσεις του. Δεκατρείς ημέρες μετά εξέπνευσε στην Εντατική του νοσοκομείου.

Το ασανσέρ που εγκλωβίστηκε η 20χρονη

«Μπορεί να σφηνωθεί το κεφάλι μας κάπου σε στενό χώρο και να διακοπεί η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Είναι και αυτό ένα είδος απαγχονισμού. Ή κάποιο άλλο πιο σπάνιο είναι αυτό που λέμε ασφυξία θέσεως, δηλαδή εγκλωβίζεται το σώμα μας σε ένα πολύ στενό χώρο και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα έκτασης του θώρακα για να πάρει ανάσα», είχε δηλώσει ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Το άτυχο κορίτσι είχε εγκλωβιστεί μέσα σε ασανσέρ που χρησιμοποιείται για την μεταφορά τροφίμων και έχασε τις αισθήσεις του

Η ανακοίνωση του ξενοδοχείου:

«Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.

Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”, όπου δυστυχώς κατέληξε. Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της».

Το καρότσι, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, τόσο από την πλευρά του ιατροδικαστή και ειδικών μηχανικών

Πηγή: zarpanews, synidisi