ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Χανιά: 5 κλασικές αξίες της πόλης που έχουν ταυτιστεί μαζί της!

Τα Χανιά κάθε στιγμή του χρόνου αποτελούν μια αφορμή για ταξίδι και εξερεύνηση. Η πόλη εκτος των άλλων, συγκεντρώνει πολλά και ενδιαφέροντα εστιατόρια, cafe & Bars υψηλής αισθητικής και παροχών όπως και κάποια μαγαζιά που αποτελούν κλασσικές αξίες. 

Δηµοτικός Κήπος Χανίων

Vinoteca Del Mundo

Το ιστορικό καφέ «Κήπος» στα Χανιά, από την ίδρυσή του το 1870, κοσµεί τον Δηµοτικό Κήπο της πόλης. Δηµιούργηµα του Ρέουφ Πασά, µετρά σχεδόν ενάµιση αιώνα ζωής και εξακολουθεί να αποτελεί σηµείο ιδιαίτερης πολιτιστικής αναφοράς. Ρετρό διακόσµηση και γαλλικού τύπου έπιπλα σε προσγειώνουν σε µία άλλη εποχή. Σηµαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Νίκος Καζαντζάκης, έχουν φιλοξενηθεί εδώ. Καθηµερινά 06:30-00:00.

Κουκουβάγια

Τάφοι Βενιζέλων,

Με πανοραµική θέα από τον λόφο του Προφήτη Ηλία, δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων, αποτελεί µία από τις πιο γνωστές επιλογές στη πόλη. Το Ενετικό Λιµάνι, ο κόλπος των Χανίων και τα επιβλητικά Λευκά όρη απλώνονται µπροστά σας. Εξαιρετικά δηµοφιλές το Ζουµερό (ουσιαστικά σουφλέ σοκολάτας) έχει κερδίσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών. Κλασική πρόταση για ένα ποτό ή καφέ κατά τη δύση του ηλίου. Καθηµερινά από τις 10:00.

Τα Δύο Λουξ

Σαρπηδόνος 8, Παλιό Λιµάνι,

Αυτό το καινοτόµο και εναλλακτικό café-bar βρίσκεται στο Παλιό Λιµάνι και αποτελεί στέκι κυρίως για το… ανήσυχο κοινό της πόλης. Εξαιρετική διακόσµηση µε ιδιαίτερα αντικείµενα που αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία του µαγαζιού, καφές, µπύρα, ρακί και σπιτικά γλυκά και ήχοι ροκ και alternative ολοκληρώνουν το σκηνικό. Καθηµερινά από τις 08:00.

Λέσχη Κλασικής Μοτοσικλέτας Χανίων

Οι λάτρεις και οι θαυµαστές της κλασικής µοτοσικλέτας έχουν το δικό τους στέκι στα Χανιά, που δηµιουργήθηκε µε αγάπη και µεράκι από µια παρέα το 1999. Οδηγοί κάθε ηλικίας χαίρονται τις βόλτες στα υπέροχα τοπία του νησιού µε τον οµορφότερο τρόπο: πάνω σε µοναδικά και… νοσταλγικά vintage δίτροχα! Οι περιηγήσεις τους στη χανιώτικη ύπαιθρο προκαλούν έντονο ενδιαφέρον και η αγάπη για τη µοτοσικλέτα παραµένει ισχυρή στην πόλη χάρη στις πρωτοβουλίες τους. Η λέσχη βρίσκεται στην οδό Μίνωος 9.

Fagotto Jazz Bar

Είναι το πρώτο και µακροβιότερο εν ενεργεία αυθεντικό jazz classic bar της Ελλάδας, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, στην ιστορική τοπoθεσία του Τοπ Χανά, που επιβεβαιώνει ότι µια βραδιά εδώ αποτελεί µοναδική εµπειρία! Στεγάζεται σε ένα κτήριο του 15ου αιώνα (έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο ήδη από το 1948, όταν η ίδια η πόλη ανακηρύχθηκε το 1956!) ενώ όλα ξεκίνησαν το 1978, όταν οι πρώτες jazz µουσικές ακούστηκαν και έκτοτε αποτέλεσε στέκι ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως του Ούλοφ Πάλµε, αλλά και πολλών σηµαντικών καλλιτεχνών. Πιστό στο ραντεβού του… τα βράδια µάς ταξιδεύει µε τη νοσταλγική του αύρα, τις jazz µουσικές αλλά και live βραδιές µε καταξιωµένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες! Καθηµερινά (όλον το χρόνο) από τις 21:00 – όσο πάει (breakfast Απρ.-Οκτ. από τις 08:00).

 

Πηγή: Best In Travel Chania 2017