ΚΡΗΤΗ

Χιλιάδες τουρίστες σε Κνωσό και Αρχαιολογικό Μουσείο

Πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους, είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και ιδιαίτερα ο προϊστορικός μινωικός πολιτισμός.

Αυτό αποδεικνύεται και φέτος καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Μάιο αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού και της Φαιστού.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου, επισκέφθηκαν 65.295 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 51,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 (τότε είχαν επισκεφτεί το Μουσείο 43.206 τουρίστες).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται δεύτερο σε επισκεψιμότητα για τον συγκεκριμένο μήνα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης ενώ ακολουθούν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο των Δελφών.

Αύξηση σε Κνωσό και Φαιστό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τον Μάιο κατέγραψε αύξηση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν 91.110 τουρίστες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 34,5%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το Παλάτι του Μήνωα βρίσκεται στην δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ενώ ακολουθεί η Επίδαυρος και η Ακρόπολη των Μυκηνών.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 37,4% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 14.406 άτομα.

Τα στοιχεία για την περίοδο από Ιανουάριο έως Μάιο

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά την περίοδο από Ιανουαρίου έως Μάιο, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 19,4% και αύξηση κατά 15,1% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 20,0%.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το συγκεκριμένο διάστημα επισκέφτηκαν 140.456 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 54,8%

Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 39,5% με 174.259 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 160,6% με 48.393 επισκέπτες.

.cretapost