ΚΡΗΤΗ

Χιονιάς στην Κρήτη: Στα λευκά όλα τα ορεινά

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ορεινές και ημιορεινές, καθώς η έλευση του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του στο νησί γύρω στις 10 το βράδυ.

Η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση, κατέβαλαν προσπάθειες ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ όλες οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Στο Ηράκλειο, όλη τη νύχτα σημειωνόταν έντονες βροχοπτώσεις και κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις, ωστόσο τα ξημερώματα σημειώθηκαν ελαφρές χιονοπτώσεις σε προάστια, όπως η Σύλαμος.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Ο χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές, στα δυτικά ως επί το πλείστον του Ηρακλείου και κυρίως σε περιοχές κοντά στον Γιόφυρο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 9 χθες το βράδυ και επεκτάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν για την αποκατάσταση των βλαβών.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που επικρατούσε και στην πόλη του Ρεθύμνου όπου σημειώνονταν κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις:

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται από χθες και ο μηχανισμός του Δήμου Μαλεβιζίου με στόχο να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι στις ορεινές περιοχές.

Με ένα μηχάνημα γκρέιντερ, φορτωτή και τσαπάκι το προσωπικό του Δήμου Μαλεβιζίου επιχειρούσε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Γωνιών, του Καμαριώτη, του Αηδονοχωρίου και του Αστυρακίου, όπου η χιονόπτωση δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ την όλη επιχείρηση συντόνιζαν επί τόπου οι Αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος και Θανάσης Κύρκος.

Λευκό τοπίο σε Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου και Ομαλό

Πυκνή χιονόπτωση έχει σημειωθεί από χθες στις ορεινές περιοχές του νησιού. Ανώγεια, Οροπέδιο Λασιθίου, Ομαλός και Βιάννος έχουν ντυθεί στα “λευκά” με τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην αποκλειστούν τα χωριά.

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει το οδικό δίκτυο Σπήλι – Γερακάρι στο Ρέθυμνο, ενώ χιονόστρωση έχει σημειωθεί στα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου και στο Αμάρι.

Ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου μηχανήματα του δήμου παραμένουν επί ποδός.

Πηγή: cretapost.gr