ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης – Καραμαλάκης: Αθόρυβα και μεθοδικά η ΕΛ.ΑΣ. «πατάει πόδι» στα Εξάρχεια

Αν παρατηρήσει κανείς τις επίσημες ενημερώσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θα διαπιστώσει ότι όλο και πιο συχνά η ΕΛ.ΑΣ. «πατάει πόδια» στα Εξάρχεια. Πρόκειται για ένα αθόρυβο αλλά μεθοδικό σχέδιο που έχουν θέσει σε εφαρμογή πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για τον έλεγχο μία περιοχής που έχει χαρακτηριστεί «άβατο».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μιχάλης Καραμαλάκης, χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και «κραυγές» -που είναι βέβαιο ότι θα ερέθιζαν τα αντανακλαστικά της πλατείας- έχουν δώσει εντολή και σχεδόν καθημερινά γίνονται έλεγχοι για ναρκωτικά (σ.σ. και για όποιες άλλες έκνομες ενέργειες) στην πλατεία Εξαρχείων και σε δρόμους της περιοχής. Κάπως έτσι, άλλωστε, εντοπίστηκε και ο 55χρονος με το κλεμμένο από αστυνομικό της Ρένας Δούρου πιστόλι.

Η πιο πρόσφατη «σκούπα», από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και την ΟΠΚΕ, μπορεί να απέφερε μόλις 2 συλλήψεις στους 66 ελέγχους που έγιναν, έστειλε όμως το μήνυμα πως η Αστυνομία όχι μόνο δίνει «παρών» αλλά κάνει τη δουλειά της εκεί που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί.

Την ίδια ώρα, η εντολή που δόθηκε και εφαρμόστηκε ήδη είναι σκληρή στάση απέναντι στις καταδρομικές ενέργειες του «Ρουβίκωνα», αλλά και στους κουκουλοφόρους που μέχρι πρότινος σχεδόν κάθε βράδυ έκαναν… σκοποβολή με βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ.

Η θερινή ραστώνη, αναμφίβολα, βοηθάει και αυτή στην υλοποίηση του σχεδίου της ηγεσίας του Σώματος. Βέβαια, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά τους, καθώς κάθε δράση φέρνει και αντίδραση. Και είναι μάλλον απίθανο η πλατεία Εξαρχείων να δεχτεί την -γι’ αυτούς- «αστυνομοκρατία» σε μία περιοχή που οι αστυνομικοί είναι persona non grata.
Πηγή: katechaki.gr