ΚΡΗΤΗ

Ψάχνουν λύση για το πάρκινγκ ώστε να μην… κινδυνεύσει το Πολιτιστικό

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!

«Με νύχια και με δόντια» προσπαθεί η νέα ΔΕΠΑΝΑΛ να αποκαταστήσει το κρίσιμο ζήτημα που έχει ανακύψει, μετά την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του πάρκινγκ του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το θέμα και να βρεθεί μια φόρμουλα αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, καθώς συνδέονται άρρηκτα με την ομαλή λειτουργία του Πολιτιστικού.

Είναι προφανές ότι όσο βρίσκεται στον αέρα η προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας που πάρκινγκ αποδιοργανώνεται η συνολική λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί άμεσα λύση.

Αυτό φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό, από όλους τους υπηρεσιακά εμπλεκόμενους και εκφράζεται η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε θετικά αποτελέσματα. Το όλο θέμα σηκώνει στις πλάτες του ο τεχνικός διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, ο οποίος  εξαντλεί κάθε περιθώριο για να δοθεί λύση σύννομη και να διασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση στο πρόβλημα.

Η Λότζια παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κρίσιμης αυτής υπόθεσης, από την οποία διακυβεύονται πολλά, και μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησής.

Όπως έχει αποκαλύψει η «Π» η απόφαση της αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του στεγασμένου πάρκινγκ που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, συνδέεται με παλαιότερη καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων, μετά την οποία ακολούθησαν σειρά ελέγχων.

Ωστόσο η πλευρά της ΔΕΠΤΑΗ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το πάρκινγκ έχει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις και ότι τα όποια ζητήματα εντοπίζονται σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν κάποια εμπλοκή που να απειλεί τη δημόσια ασφάλεια.

Μάλιστα αυτό το οποίο τονίζεται είναι ότι επειδή  το πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ είναι ανταγωνιστικό, και έχει πολύ χαμηλές τιμές για τους δημότες, κάποιοι ενοχλούνται και για το λόγο αυτό στοχοποιείται.

Παράλληλα τονίζεται ότι οι λόγοι που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο του πάρκινγκ έχουν μεγάλη δόση υπερβολής όταν για παράδειγμα γίνεται αναφορά σε απόκλιση της ράμπας εισόδου της τάξης του 0,1 % που αντιστοιχεί σε μια υψομετρική διαφορά 1-4 εκ.

Η πλευρά της ΔΕΠΤΑΗ υποστηρίζει ότι οι όποιες  αποκλίσεις καταγράφονται, μόνο επικίνδυνες δεν μπορούν να θεωρηθούν για τη λειτουργία του σταθμού και προσθέτει οτι σχετικά με τη μη ύπαρξη πεζοδρομίων στη ράμπα ανόδου, οι οδηγοί μπορούν να εξέρχονται με ασφάλεια από το σταθμό και από το πεζοδρόμιο της ράμπας καθόδου.

patris.gr/