ΚΡΗΤΗ

Ψέλλισε ένα “συγγνώμη” ο 27χρονος δολοφόνος – Κρίθηκε προφυλακιστέος

“Ψελλίζοντας” ένα συγγνώμη ενώπιον των δημοσιογράφων, ο 27χρονος καθ’ ομολογίας δράστης της δολοφονίας της 60χρονης Σούζαν Ίτον, αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, μετά την τρίωρη απολογία του, και πήρε το δρόμο για τη φυλακή, όπως αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Παρασκάκης, σήμερα εμφανίστηκε με απολογητικό ύφος ενώπιον των Αρχών, για την αποτρόπαια πράξη του, την οποία παραδέχθηκε.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 27χρονου Παντελής Ζέλιος είπε ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ εξέφρασε βαθιά οδύνη για την οικογένεια του θύματος, προσθέτοντας ότι και η οικογένεια του δράστη ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέλλιος.

Αναμένεται και δήλωση του ιερέα πατέρα του δράστη, ένα “συγγνώμη” στην οικογένεια του θύματος.