ΚΡΗΤΗ

“Ψυχρό” το κλίμα για τον χειμερινό τουρισμό Γιατί μπαίνει στον… πάγο ο χειμερινός τουρισμός 

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

 

 

Με τουρίστες από περισσότερες χώρες συνεχίζεται από τον Οκτώβριο, για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη που θα φέρει στο νησί περίπου 45.000 ξένους επισκέπτες. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι προτάθηκε και σε άλλα ξενοδοχεία και ξενοδοχοϋπαλλήλους να συνεργαστούν, η απάντηση δεν ήταν θετική.

Οι μεν ξενοδόχοι απάντησαν ότι δεν προτίθενται να λειτουργήσουν τις μονάδες τους τον χειμώνα, αφού είναι ικανοποιημένοι από τις εισπράξεις του καλοκαιριού, οι δε εργαζόμενοι ότι θέλουν να ξεκουραστούν. Το πρόγραμμα άρχισε πέρυσι μετά την σύμπραξη Τούρκων επιχειρηματιών και της εταιρείας Cretan Holidays του επιχειρηματία Κώστα Μπαντουβά με τη συνεργασία της Aegean Airlines, που ανέλαβε το μεταφορικό έργο.

Ο Κώστας Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Cretan Holidays

Ο αρχικός σχεδιασμός που είχε γίνει προέβλεπε την αύξηση των ξενοδοχείων που συμμετέχουν και την αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 15%-20%.

Ο Κώστας Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Cretan Holidays, μας είπε: “Το φετινό πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού θα είναι και πάλι σε δύο φάσεις.

Η πρώτη αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου και λήγει στα μέσα Δεκεμβρίου και η δεύτερη αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου.

Θα έρθουν περίπου 45.000 τουρίστες, όχι μόνο από τη Γερμανία, όπως πέρυσι, αλλά και τη Σκανδιναβία, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία.

Την πρώτη χρονιά πήγαμε καλά και συνεχίζουμε, ελπίζοντας ότι σιγά σιγά μπαίνουν οι βάσεις για να εδραιωθεί η Κρήτη και ως χειμερινός προορισμός διακοπών”.

Ευκαιρίες δίνονται αλλά πρέπει να συμμετέχουν και άλλοι

Ο κ. Μαρκάκης στο ερώτημα για τα ξενοδοχεία που θα συμμετέχουν φέτος στο εγχείρημα, ανέφερε ότι θα είναι και πάλι 8 μονάδες στη Γεωργιούπολη, τα Μάλια, το Ρέθυμνο, την Αμμουδάρα, τη Χερσόνησο. “Αποταθήκαμε και σε άλλους ξενοδόχους και εργαζόμενους αλλά πήραμε αρνητική απάντηση” σχολίασε.

Οι ξενοδόχοι είπαν ότι είναι καλυμμένοι με τις εισπράξεις του καλοκαιριού και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ότι χρειάζονται ξεκούραση.

Κατανοητά όλα αυτά, αλλά τώρα που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία για χειμερινό τουρισμό είναι καλό να τη στηρίξουμε όσο μπορούμε, γιατί μακροπρόθεσμα θα ωφελεί όλο και περισσότερους”.

patris.gr