ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Όλα από την αρχή στον κόλπο Δερματά

 

Τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση της ολοκλήρωσης των έργων της αντιδιαβρωτικής προστασίας στον κόλπο του Δερματά, έχει αρχίσει ήδη να ιχνηλατεί η Λότζια.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της τακτοποίησης εκκρεμοτήτων με ανάδοχο του έργου, μετά τη διάλυση της εργολαβίας.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται η αναγκαία προετοιμασία για την παράδοση και παραλαβή του έργου, αλλά και για τη συγκρότηση της νέας επιτροπής με σκοπό για να δημοπρατήσει την ολοκλήρωση της παρέμβασης της αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Αναστασάκης, μετά τη διάλυση της σύμβασης ουσιαστικά  μηδενίζει το κοντέρ και προχωράμε στην επανεκκίνηση του έργου, που προβλέπει την  προσάμμωση  του κόλπου του Δερματά, την τοποθέτηση των συρματοκιβωτίων στη δυτική πλευρά και την ήπια διαμόρφωση της περιοχής.

Όπως είναι προφανές, η επαναπροκύρηξη του έργου θα γίνει σε νέο πλαίσιο από το σημερινό καθεστώς, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και στο πλαίσιο αυτό μπαίνει στο τραπέζι και το θέμα της αποχωροθέτησης του κόλπου του Δερματά, την οποία έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο διαβεβαιώνει η δημοτική Αρχή είναι ότι το έργο θα γίνει, καθώς αποτελεί διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας, την οποία ο δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί να αγνοήσει. Παράλληλα, αυτό που έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι η δημοτική Αρχή προτίθεται να διεκδικήσει αποζημίωση στην περίπτωση που υποστεί ζημία, έχοντας προφανώς και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το οποίο δικαιώνει πανηγυρικά τον Δήμο Ηρακλείου.