ΚΡΗΤΗ

Όπλα και σφαίρες σε σπίτι στο Ρέθυμνο

Το όπλο εστάλη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση

Μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του στο Ρέθυμνο ένας 45χρονος, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. που τον ακινητοποίησαν για να κάνουν έρευνα στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε στο σπίτι ένα όπλο με το γεμιστήρα του το οποίο εστάλη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση. Ακόμη, κατασχέθηκαν 86 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα σπρέι πιπεριού και τέσσερις κροτίδες.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης Κρήτης. Η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει αν ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες παρανομίες.