ΕΛΛΑΔΑ

Όπλα και χασίς στο hot spot του Κατσικά

 Στα καταλύματα του hot spot κατασχέθηκαν ένας μπαλτάς, μια σπάθα τύπου «ματσέτα» και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και από τους 11 προσαχθέντες συνελήφθησαν οκτώ

Όπλα και ναρκωτικά ανακάλυψαν οι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά, όπου έκαναν εκτεταμένες έρευνες μετά την αιματηρή συμπλοκή που έγινε το βράδυ της Κυριακής με πρωταγωνιστή έναν μεθυσμένο Αφγανό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, υποβλήθηκαν σε ελέγχους 53 αλλοδαποί από τους οποίους προσήχθησαν 11. Στα καταλύματα του hot spot κατασχέθηκαν ένας μπαλτάς, μια σπάθα τύπου «ματσέτα» και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και από τους 11 προσαχθέντες συνελήφθησαν οκτώ. Πέντε από αυτούς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, δυο για κατοχή ναρκωτικών και ένας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Η επιχείρηση έγινε με σκοπό την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, καθώς την Κυριακή ένας Αφγανός που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης συνεπλάκη με συμπατριώτες του και τραυμάτισε τέσσερις με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι. Τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, όπου δύο παραμένουν για νοσηλεία. Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας.