ΣΠΙΤΙ

45 Απίθανες DIY ιδέες με ανακυκλωμένα έπιπλα

Ποτέ δεν είχε πιο πολύ νόημα η φράση «τίποτα δεν αναδημιουργείται, αλλά πάντα μεταμορφώνεται» ως σήμερα. Σε μια εποχή όπου η σημασία της βιωσιμότητας είναι ανάγκη, τα έργα DIY – το φτιάξτο μόνος σου, δηλαδή – είναι όλο και πιο κοινά. Φροντίζουν το σπίτι, το γραφείο τον κήπο με κομμάτια, έπιπλων και διακοσμητικά αντικείμενα.

Το καλύτερο με την ανακύκλωση επίπλων στο ντεκόρ είναι ότι ένα μεταμορφωμένο κομμάτι είναι κάτι μοναδικό, πρωτότυπο και εξατομικευμένο. Αν είναι ένα καλύτερο παλιό κομμάτι. Θα φέρει μια ιστορία πίσω από όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Επιπλέον, όταν ανακυκλώνεται ένα κομμάτι έπιπλου, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο, εξοικονομώντας φυσικούς πόρους και αποφεύγοντας πετάξουμε έπιπλα που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, ακόμα και για μια νέα λειτουργία. Δηλαδή, εδώ, η οικονομία, η δημιουργικότητα και η βιωσιμότητα πηγαίνουν μαζί και χέρι-χέρι.

Πού να ξεκινήσετε;
Δεν υπάρχει κανόνας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι, ένα συρτάρι ή κομοδίνο και ακόμη και ένα τραπέζι. Τα ανακυκλωμένα έπιπλα μπορούν επίσης να σχεδιαστούν για διάφορα περιβάλλοντα στο σπίτι, όπως η κουζίνα, το μπάνιο, το καθιστικό, το δωμάτιο του μωρού και το γραφείο.

Μέσα από υλικά που απορρίπτονται από τη βιομηχανία και το εμπόριο είναι επίσης δυνατό να βρεις ένα πολύ ενδιαφέρον έπιπλο. Αυτή είναι η περίπτωση των παλετών, για παράδειγμα. Πολύ χρησιμοποιούμενα σε υπόστεγα και μεταφορείς, οι παλέτες καταλήγουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, απορρίπτονται μετά τη χρήση τους. Ωστόσο, με καλή επεξεργασία ξύλου και καλή βαφή, οι παλέτες μπορούν να αποδειχθούν υπερσύγχρονα και ανθεκτικά έπιπλα όπως καναπέδες, κρεβάτια, ντουλάπια και ακόμη και τραπέζια. Δείτε μερικές ακόμη προτάσεις για υλικά για την κατασκευή ανακυκλωμένων επίπλων, μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες.