ΚΡΗΤΗ

5ημερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ: Η καρδιά του Ρεθύμνου θα χτυπάει στο Αμάρι (21-25 Αυγούστου)

O πολιτιστικός σύλλογος ΝΕΦΣ ΑΜΑΡΙΟΥ διοργανώνει για ακόμα μία φορά ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων. Για πέντε ολόκληρες μέρες η καρδιά του Ρεθύμνου θα χτυπά δυνατά στο Αμάρι με ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Αφηγήσεις, bazaar, κουκλοθέατρο, συναυλία κλασικής μουσικής, ρεμπέτικη βραδιά, ξέφρενο πανηγύρι αλλά και κάτι άλλο πολύ σημαντικό αποτελούν τον κορμό των εκδηλώσεων: μία ενημέρωση που θα γίνει την πρώτη μέρα για τον θανάσιμο κίνδυνο των πυρκαγιών.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε ημέρας.

Κι όσο για εμάς, ένα είναι το σίγουρο: πιστεύουμε ακράδαντα πώς αξίζει να περάσει κανείς μία βόλτα εκείνες της μέρες από το Αμάρι.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Αμάρι

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :

Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου και την Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου στις 22:00 στην αίθουσα του δημοτικού σχολειου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :

Ο διεθνής σύλλογος Φίλοι του Αμαρίου, που εδρεύει στο Αμαρι σας προσκαλεί στην κορυφαία εκδήλωσή του στις 22 Αυγούστου, 19:00μμ στο Νεφς Αμάρι, με βιωματικές αφηγήσεις με θέμα «Το Αμάρι γοητεύει την Ευρώπη». 4 από τα μέλη μας, η Hannah McDowall, η Dawn Ellis, η Kathleen van der Weerd και η Μia Verbeelen θα ταξιδέψουν από την Αγγλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο για να μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους για τη γνωριμία τους με το Αμάρι και τα στοιχεία που τις γοήτευσαν ώστε να συνεχίσουν να επιστρέφουν στο χωριό.
Τις υπόλοιπες μέρες των εκδηλώσεων θα προσφέρει facepainting για μικρούς και μεγάλους, καθώς και ένα εργαστήρι κατασκευής χαρτιού με μετάξι.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :

Οι εκδηλώσεις την Πέμπτη ξεκινούν με τους αγώνες δρόμου Νεφς Αμπάρια στις 18:00, για τους συμμετέχοντες η προσέλευση στις 17:00 θα είναι απαραίτητη για να δηλώσουν συμμετοχή. Ακολουθεί στις 22:00 φιλανθρωπικό bazaar από τον σύλλογο γυναικών Αμαρίου με παραδοσιακά προϊόντα και στις 21:00 θα το κουκλοθέατρο “Ατρόμητοι Πειρατές» ΟΥΠΣ θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους, ενώ η βραδιά κλείνει με συναυλία κλασικής μουσικής με πιάνο και φλάουτο, “Ένα μουσικό ταξίδι από την εποχή μπαρόκ στον ιμπρεσιονισμό” στις 22:00.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Με μπουζούκια, κιθάρες και βιολιά οι “ Αδεσποτοι” σε μια συναυλία με ρεμπέτικες πενιες και παραδοσιακό χρώμα στην πλατεία του χωριού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :

Κορύφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων το καθιερωμένο πανηγύρι του Αγίου Τίτου, με ιστορία εκατό και πλέον χρόνων. Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με το συγκρότημα του μας υπόσχεται μια αξέχαστη βραδια.