ΣΠΙΤΙ

Calming tones: Οι πιο χαλαρωτικές αποχρώσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσει στο σπίτι σου

Μπορεί να ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις από τις διακοπές σου ή ενδεχομένως να είσαι ήδη πίσω μετά από μερικές ξέγνοιαστες ημέρες στον ήλιο! Ευτυχώς, και το φετινό καλοκαίρι κατάφερες να χαλαρώσεις, να γεμίσεις τις… μπαταρίες σου, να απολαύσεις τη θάλασσα και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου! Ίσως να έμεινες σε μερικά πολυτελή δωμάτια ή σε σπίτια που σου προσέφεραν ξεκούραση και ήρεμες στιγμές. Πάντως, το σίγουρο είναι πως ξεκουράστηκες και τώρα επιστρέφεις στο προσωπικό καταφύγιό σου! Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να διαμορφώσεις και τον δικό σου χώρο με την πιο ζεν αισθητική, ώστε να καταφέρνεις να χαλαρώνεις στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιό σου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου; Και το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε σπίτι, που θέτει τον κύριο τόνο όλης της ατμόσφαιρά του δεν είναι άλλο από το χρώμα! Γι’ αυτό και σήμερα θα κάνουμε μια μικρή “περιήγηση” στις αποχρώσεις που έχουν τη μαγική ικανότητα να σου προσφέρουν ηρεμία και ξεκούραση! Κι ας μην είναι καλοκαίρι και ακόμη κι αν δεν βρίσκεσαι σε κάποια σουίτα ξενοδοχείου!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω στις πιο… χαλαρωτικές χρωματικές επιλογές που μπορείς να κάνεις στον προσωπικό χώρο σου!

 

Οι υπόλευκες αποχρώσεις

Το λευκό είναι το χρώμα με τις πιο ξεκούραστες ιδιότητες και την ικανότητα να… αδειάζει το μυαλό σου από τις σκέψεις. Μπορεί, όμως, να δημιουργήσει την εντύπωση ενός “αποστειρωμένου” περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και οι υπόλευκες αποχρώσεις είναι η καλύτερη επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους που θέλεις να “φωνάζουν” χαλάρωση!

Οι παστέλ αποχρώσεις

Μπορεί ένας… έγχρωμος χώρος να σου ακούγεται ελαφρώς “φασαριόζικος”, αλλά αν τον επενδύσεις με ήπιες παστέλ αποχρώσεις, τότε είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσεις την κατάλληλα ατμόσφαιρα για ξεκούραση και χαλάρωση. Μια ελαφριά μέντα, ένα dusty κίτρινο ή ακόμη και ένα αχνό κοραλί μπορούν να αποδειχθούν πολύ χαλαρωτικές επιλογές!

Οι γκρι αποχρώσεις

Η γκάμα των γκρι χρωμάτων είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα μπορείς να αφιερώσεις σε κάποια από αυτές τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Ειδικά οι πιο “ζεστές” περιπτώσεις, που περιέχουν τόνους του καφέ ή του μπλε ή του πράσινου είναι ικανές να σε χαλαρώσουν στη στιγμή και να χαλαρώσουν το βλέμμα σου!

Οι διχρωμίες

Εάν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το χρώμα που θεωρείς πιο ξεκούραστο για το σπίτι σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο από αυτές και να δημιουργήσεις μία χαλαρωτική διχρωμία στους τοίχους σου. Μπορεί να είναι μια ήπια ώχρα στον μισό τοίχο και ένα ανοιχτόχρωμο φασκόμηλο στο δεύτερο μισό της επιφάνειας. Το στυλ αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε πολυτελή σουίτα!