ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Carpe diem…Amour fou του Δημήτρη Βαρβαρήγου : Μια νέα πρόταση για βιβλίο

 

 

 

 

ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Το «Amour fou» και το «Carpe diem», συνδέονται μ’ έναν τρόπο μαγικό. Μυστικά κι αθόρυβα το ένα εισχωρεί στο άλλο αφού η ψυχή μοιάζει να είναι ο μοναδικός κι αδιαμφισβήτητος προορισμός.

«Αγαπάς τον άνθρωπο ή μήπως τις ελλείψεις σου που θέλεις να επουλωθούν από το συναίσθημα, την πνευματικότητα και τη σωματική επαφή μαζί του;» απευθύνει το ερώτημα ο συγγραφέας στο «Carpe diem»… κι έρχεται ο ίδιος στο «Amour fou» να πει: « Πώς ν’ αγαπώ με ρώτησες και σου είπα να κάνεις το ίδιο που κάνω εγώ για σένα». Ν’ ακολουθείς την αλήθεια, να την κατακτάς, είναι η δύναμη που θα σε βοηθήσει μέσα απ’ όσα θα γνωρίσεις στη ζωή να παραμείνει αθώος, γράφει στο Carpe diem.

 

Carpe diem. Ένα βιβλίο φιλοσοφικών στοχασμών που εξιδανικεύει τον αυθεντικό εαυτό, την αληθινή ζωή, την αγνή αγάπη και τις πηγαία ανιδιοτελείς συμπεριφορές ως Αντικείμενα αυτοελέγχου που ωθούν τον αναγνώστη στο να ανακαλύψει στοιχεία του ίδιου του εαυτού του και θα τον βοηθήσουν να εντρυφήσει σε θέματα αυτογνωσίας.

 

Amour fou. Ένα βιβλίο που εκφράζει το μεγαλείο του έρωτα μέσα απ’ τον έρωτα. Μέσα από μια δύσβατη διαδρομή αυτογνωσίας αναδύεται η ιερότητα της ψυχής που βιώνει την αγάπη. Σαν ψίθυρος που απλώνεται γλυκά, το βιβλίο, αφήνει την αίσθηση πως συμβαίνει σε δυο κόσμους παράλληλους, τον ονειρικό και τον πραγματικό.

Τριάντα επτά ανεπίδοτες επιστολές γραμμένες από μια αδιόρατη ανάγκη να κατακτηθεί η ψυχή από το Αθώο Κόκκινο μιας αγάπης.

 

Ενδόμυχα

Αν ο εαυτός δημιουργείται από το πνεύμα, είναι μοναδικό.

Αν το πνεύμα δημιουργείται από τον εαυτό, είναι αριστούργημα.

 

Βιογραφικό

Η ιστορία μου ξεκινάει κάτω από την Ακρόπολη -στο Θησείο- με βαθιά καταγωγή τη Φλωρεντία. Μεγάλωνα κι ένιωθα να με τραβάει κοντά της η τέχνη του λόγου. Κι ως είθισται, τα όμορφα πράγματα να συμβαίνουν αθόρυβα, αφοσιώθηκα στη λογοτεχνία, γράφοντας μυθιστορήματα – θεατρικά έργα & ποιήματα. Η γραφή είναι τρόπος να ζω… τρόπος να υπάρχω. Είναι ψυχική υπόθεση. Στάση ζωής. Τόπος δύναμης και προσωπικής ελευθερίας.

 

Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος