ΕΛΛΑΔΑ

Economist: Στις εμβληματικές εικόνες της 10ετίας ο απελπισμένος Έλληνας συνταξιούχος των capital controls

Εξαντλημένος και με δάκρυα στα μάτια, πέφτει στο πεζοδρόμιο με την ταυτότητα και το τραπεζικό του βιβλιάριο, τον Ιούλιο του 2015

Ο Economist επέλεξε και δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram τις δέκα πιο δυνατές εικόνες της δεκαετίας 2010-2019.

Μεταξύ αυτών, επέλεξε και μία συγκλονιστική εικόνα ενός Έλληνα συνταξιούχου από το καλοκαίρι του 2015, το καλοκαίρι των capital controls, ο οποίος φαίνεται εξαντλημένος, με δάκρυα στα μάτια και απελπισμένος. Έχει πέσει στο πεζοδρόμιο έχοντας δίπλα του την ταυτότητά του και το βιβλιάριο των καταθέσεών του.

instagram_economist

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2015, ήταν το καλοκαίρι στο οποίο εφαρμόστηκαν τα capital controls έπειτα από το δημοψήφισμα και τη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες που επέλεξε ο Ecnomist αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Συρία, του Σύριους πρόσφυγες, τις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις που φέρνουν το διάστημα λίγο πιο κοντά μας, τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και καταστολης στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, τον Ντόναλντ Τραμπ και τις προσφυγικές ροές ανά τον κόσμο.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Δείτε επίσης