ΚΡΗΤΗ

H Στέλλα και ο Γιάννης που «έσβησαν» στην άσφαλτο – Η ώρα της δικαιοσύνης έφθασε

Μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2017

Για την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 ορίστηκε να εκδικαστεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων η υπόθεση θανάτου των δύο νέων παιδιών, της Στέλλας Μούσχου  και του Γιάννη Στρογγυλού, οι οποίοι και έσβησαν στην άσφαλτο εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος.

Μια υπόθεση  που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στις 17 Αυγούστου του 2017.

Η Στέλλα και ο Γιάννης, πεζοί, έχασαν την ζωή τους από οδηγό ΙΧ που τους χτύπησε

Στο θέμα αναφέρεται και ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Έχουμε εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις μας για το απαράδεκτο μιας δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος, για «ανθρωποκτονίες από αμέλεια», για ένα οδηγό που σκότωσε δύο παιδιά και το σκυλί τους ενώ αυτά περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, έναν οδηγό που έτρεχε με 127 km/h σε δρόμο με όριο 40 km, για ένα οδηγό που αφού κτύπησε τα παιδιά ανέπτυξε ταχύτητα 170km/h προκειμένου…

Ωστόσο φαίνεται πως αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει  να μας εκπλήσσει.

Όπως έγινε γνωστό η δίκη σε ένα σύνολο 34 δικών που είναι στο πινάκιο την συγκεκριμένη ημέρα  έχει τοποθετηθεί στην 32η θέση, μια θέση που προεξοφλεί σχεδόν κατά 100% την αναβολή της.

Προηγούνται πολύ σοβαρότερες υποθέσεις όπως ζωοκλοπές, καταπατήσεις κλπ, γεγονός απόλυτα κατανοητό και συμβατό με το αξιακό σύστημα αυτής της κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι οικογένειες και των δύο θυμάτων δεν ζουν στην Κρήτη και με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένες, με την απειλή ποινικής δίωξης, να είναι παρούσες ακόμα κι αν το δικαστήριο δεν γίνει, σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο που με βάση τον ίδιο νόμο έχει την δυνατότητα να μη παραστεί καν αλλά να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του  SOS Τροχαία Εγκλήματα τόσο στους υπουργούς Δικαιοσύνης, όσο και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και παρά τις υποσχέσεις για το ότι τα θανατηφόρα τροχαία θα προτάσσονται στα πινάκια για μια ακόμα φορά ακολουθείται μια πρακτική αντιμετώπισης της υπόθεσης σαν πράξης μικρής κοινωνικής απαξίας, γεγονός ιδιαίτερα προσβλητικό για την Μνήμη το θυμάτων και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για τις οικογένειες τους.

Άραγε οι οικογένειες καλούνται να συμμετάσχουν στην έναρξη δίκης ή μήπως καλούνται να εκτελέσουν «Ασκήσεις Ακριβείας»; Είχαμε ακούσει πως τα καψόνια είχαν απαγορευτεί, αλλά αν είναι αλήθεια φαίνεται ότι αυτό ισχύει μόνο για το στρατό.

-Κάνουμε  κάπου λάθος κε Καλογήρου;

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Η Στέλλα και ο Γιάννης, έχασαν την ζωή τους μετά από μια θανατηφόρα παράσυρση στην περιοχή των Κουνουπιδιανών, περίπου εκατό μέτρα από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Μία είδηση που είχε προκαλέσει σοκ και ανατριχίλα όχι μόνο στα Χανιά και την Κρήτη, αλλά σε όλο το πανελλήνιο, με θύματα δύο νέα παιδιά.

Δύο φοιτητές: ο μόλις 19 χρονών Γιάννης και η 20χρονη Στέλλα, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε τόσο πρόωρα και ξαφνικά, όταν παρασύρθηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους ενώ έκαναν πεζή βόλτα με το σκύλο τους. Οι νέοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ το αυτοκίνητο που τους παρέσυρε συνέχισε την “τρελή” πορεία του και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένη μηχανή.

Και τα δύο άτυχα παιδιά, η 20χρονη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο 19χρονος, είχαν καταγωγή από την Αθήνα.

neakriti.gr