ΓΥΝΑΙΚΑ

How To: Όσα πρέπει να μάθεις για την σωστή εφαρμογή της κρέμας ματιών

Τα οφέλη της κρέμας ματιών και ο σωστός τρόπος να την τοποθετήσουμε!

Οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε πως η τοποθέτηση κρέμας ματιών είναι περιττή μέχρι μία πιο μεγάλη ηλικία καθώς έως τότε η ενυδατική ημέρας και νύχτας μας καλύπτει πλήρως. Έχω να σας πω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην περιοχή των ματιών, τα οποία θα μάθετε παρακάτω.
Σίγουρα, αντιμετωπίζεις κι εσύ κάθε πρωί στον καθρέφτη την εικόνα των πρησμένων ματιών από τον ύπνο-εκτός κι αν είσαι από τις πολύ τυχερές-, ωστόσο αυτό είναι ένα από τα πολλά οφέλη που σου προσφέρει η κρέμα ματιών, η εξαφάνιση του πρηξίματος. Ειδικά, εάν την εφαρμόζεις συστηματικά δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, η εμφάνιση του θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Extra tip: Βάλε την κρέμα ματιών σου στο ψυγείο, καθώς όταν είναι παγωμένη ανακουφίζει τα πρησμένα μάτια πολύ πιο γρήγορα!
Θα περάσω στο επόμενο μείζον ζήτημα σχετικά με την περιποίηση της περιοχής των ματιών που είναι οι μαύροι κύκλοι! Λίγο η κούραση, λίγο οι ελάχιστες ώρες που πρόλαβες να κοιμηθείς, αλλά και πολλές φορές εξαιτίας της κληρονομικότητας το φαινόμενο #darkcircles δε σε αφήνει σε ησυχία. Εάν λοιπόν εντάξεις στην καθημερινή περιποίηση σου μια κρέμα ματιών η οποία περιέχει βιταμίνη C ή συστατικά που φωτίζουν την περιοχή των ματιών με τον καιρό αυτή η γκρίζα όψη θα εξαφανισθεί.
Τέλος, τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες όσον αφορά στην περιποίηση του προσώπου τους καθώς μεγαλώνουν; Καλά το σκέφτηκες, η εμφάνιση των λεπτών γραμμών ή αλλίως…ρυτίδες! Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσεις την εφαρμογή κρέμας ματιών πριν καν αρχίσουν να εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης ώστε να τα καθυστερήσεις αλλά και να τα περιορίσεις. Άλλωστε, η πρόληψη είναι το παν!
Extra tip: Ο σωστός τρόπος τοποθέτησης της κρέμας ματιών είναι από το κόκκαλο του φρυδιού ημικυκλικά εώς το κόκκαλο ακριβώς κάτω από τα μάτια ώστε με την κίνηση των βλεφάρων να μην αλλοιωθεί και να απλωθεί εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.