ΚΟΣΜΟΣ

Momo”: Παγκόσμιος συναγερμός για το νέο διαδικτυακό παιχνίδι “θανάτου” – Νεκρή μια 12χρονη

Συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο για το νέο διαδικτυακό «παιχνίδι» με την ονομασία «Momo». Το «παιχνίδι» θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με την «Μπλε Φάλαινα» που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 παιδιά παγκοσμίως.

Οι αστυνομικές αρχές στο Μπουένος Άιρες, καθώς και στο Μεξικό έχουν ήδη εκδώσει κατεπείγον σήμα προς τους γονείς, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ο θάνατος μίας 12χρονης στην Αργεντινή.

Ανάλογο σήμα εξέδωσε και η ισπανική αστυνομία, καλώντας τους χρήστες και τους γονείς ανηλίκων, να μην χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Momo σε καμία περίπτωση, διότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής αναφορές για την εμφάνιση του Momo έχει γίνει από Μεξικό, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Το παιχνίδι που γίνεται viral μέσω WhatsApp, θεωρείται εξίσου επικίνδυνο με τη «Μπλε Φάλαινα», που έγινε αιτία θανάτου για πάνω από 100 νεαρά άτομα, παγκοσμίως.

Το Momo ξεκίνησε από το Μεξικό μέσω Facebook και ζητά από τον παίκτη να καλέσει έναν τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο απαντά το avatar μιας κοπέλας, η μορφή της οποίας είναι παραμορφωμένη, παραπέμποντας σε άτομο που πάσχει από νευρική ανορεξία. Ο παίκτης καλείται να φέρει εις πέρας μια ριψοκίνδυνη δοκιμασία.

Οι σχεδιαστές του Momo έχουν κλέψει τη μορφή της κοπέλας από τον Γιαπωνέζο καλλιτέχνη Μιντόρι Χαγιασι, ο οποίος, όπως δεν είχε ιδέα για την κλοπή της φιγούρας που είχε σχεδιάσει και δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι.

Πηγή:ANT1 NEWS