ΚΡΗΤΗ

O κορωνοϊός φοβίζει τους Κρητικούς ξενοδόχους – Μείωση κρατήσεων δείχνουν τα στοιχεία

Η ανησυχία σε όλο τον πλανήτη για την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την οικονομία αλλά ούτε και τις μετακινήσεις για τουρισμό και άλλους λόγους.

Για τη χώρα μας και την Κρήτη υπάρχει μεγάλος φόβος ότι εάν γρήγορα δεν ελεγχθεί η κατάσταση το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και η οικονομική ζημιά τεράστια αφού η τουριστική βιομηχανία τη χώρας μας συμβάλει στο μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Λασιθίου κ. Μανόλης Βαρκαράκης,ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται για δεκαετίες στο χώρο του τουρισμού με τα ξενοδοχεία του ανέλυσε όλες τις παραμέτρους,που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κορωνοϊό αλλά και με όλες τις παθογένειες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Αυτές οι παθογένειες,είπε, εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και όχι μόνο.

Προβλήματα στο χώρο της περίθαλψης,φέρνοντας ως παράδειγμα το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου,στις υποδομές, η γραφειοκρατία,η φορολογία και άλλοι παράγοντες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Άλλες χώρες τα έχουν λύσει όλα αυτά και γι αυτό βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από εμάς που ενώ έχουμε τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές,έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο και θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών εντούτοις επεσήμανε χαρακτηριστικά κάθε χρόνο αγωνιούμε για την πορεία του τουρισμού.

Σε ερώτηση για τον εάν η επιδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει τη φετινή σεζόν, ο κ. Βαρκαράκης είπε ότι, ήδη εμφανίζεται μείωση στις προκρατήσεις σε ποσοστό έως και 50% αλλά ευελπιστεί όπως είπε ότι όσο πλησιάζουμε την άνοιξη, αυτό το ποσοστό θα μειωθεί, με δεδομένο και τον έλεγχο της επιδημίας.

Υπάρχει ο φόβος των ταξιδιών μέχρι στιγμής, τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων αλλά αυτό νομίζω ότι θα αλλάξει και εάν όλα κυλήσουν ομαλά ίσως φτάσουμε τα περυσινά επίπεδα.