ΚΡΗΤΗ

Santa Run: Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα «πλημμυρίσουν» τα Χανιά

Στη 1 το μεσημέρι

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες πρόκειται να κατακλύσουν σήμερα το μεσημέρι την πόλη των Χανίων, συμμετέχοντας στο 8ο Santa Run, που πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά για τη στήριξη και ενίσχυση συλλόγων και κοινωφελή ιδρυμάτων.

Ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς θα ξεχυθεί στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, μετατρέποντας το κλίμα σε άκρως εορταστικό.

Κάθε χρόνο άνθρωποι από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και από περιοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνουν στα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι της χαράς, της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, του μεγαλείου ψυχής.

Το Santa Run διοργανώνεται φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με στόχο την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και «Ορίζοντας», που ασχολούνται με παιδιά της πόλης των Χανίων, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Φέτος οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, συγκεντρώνοντας ακόμη περισσότερα χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η πορεία στους δρόμους της πόλης θα ξεκινήσει στη μία μετά το μεσημέρι από το 1ο Γυμνάσιο – ΣΔΕ Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Στόχος είναι φέτος να γίνουμε Άγιοι Βασίληδες, έστω και για μια μέρα και γιατί όχι και για κάθε μέρα! H μέρα του Sant Run Chania είναι μια υπενθύμιση, να νιώσουμε το αίσθημα του μαζί πιο δυνατά, να διαλέξουμε τη ζεστασιά  και την αποτελεσματικότητα της συλλογικότητας πιο συνειδητά, να φωνάξουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και πιο σημαντικά. Όλα για τα παιδιά της πόλης μας, γιατί τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον! Έλα λοιπόν κι εσύ στο Santa Run Chania!».