ΕΛΛΑΔΑ

Serial killer Κύπρου: Συνεχίζονται οι έρευνες για σορούς, καταφθάνουν ειδικοί της Σκότλαντ Γιαρντ-Θα συνέχιζε τη δράση του αν δεν είχε συλληφθεί ο «Ορέστης», όπως όλα δείχνουν

Βέβαιο θεωρείται ότι ο 35χρονος καθ’ ομολογία serial killer της Κύπρου θα συνέχιζε τη δράση του αν δεν είχε συλληφθεί, όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Όπως αναφέρει το philenews.com, η σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση που εντοπίστηκε χθες Κυριακή του Πάσχα μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα ανήκει σε ενήλικη γυναίκα. Εικάζεται ότι πρόκειται για την 31χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα ή την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα.

Ο δράστης, μαζί με την σορό της άτυχης γυναίκας, είχε τοποθετήσει μέσα στη βαλίτσα κι ένα τσιμεντομπλόκ, για να λειτουργήσει ως βαρίδι και να κρατήσει στον βυθό το μακάβριο φορτίο.

Σήμερα Δευτέρα άνδρες της ΕΜΑΚ θα συνεχίσουν το μακάβριο έργο της ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, ενώ θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και της τρίτης με τη χρήση ρομποτικής κάμερας. Παράλληλα με τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Η επιχείρηση της Κυριακής ήταν μεθοδική, αλλά επίσης επίπονη και συνάντησε πολλές δυσκολίες. Μετά την ανάσυρση της βαλίτσας από δύτη με τη χρήση σκάφανδρου, οι έρευνες την Κυριακή περιορίστηκαν για σκοπούς διερεύνησης και προετοιμασίας για την επιχείρηση της Δευτέρας. Της διαδικασίας ανάσυρσης της πρώτης βαλίτσας, προηγήθηκαν επιτόπιες έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να γίνει η νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και για ανάλυση γενετικού υλικού, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και να διακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το philenews.com, σήμερα Δευτέρα καταφθάνουν στην Κύπρο και οι εμπειρογνώμονες της Σκότλαντ Γιαρντ πάνω σε ζητήματα κατά συρροή δολοφόνων, που θα συνδράμουν συμβουλευτικά το ανακριτικό έργο της Κυπριακής Αστυνομίας, που δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια εγκληματική δράση στο παρελθόν. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες φτάνουν μετά από πρόσκληση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και αφού μελετήσουν το ανακριτικό υλικό και τη δράση του 35χρονου, θα δημιουργήσουν ένα προφίλ για το μοτίβο των φόνων.