ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Tο νέο σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης με τυφλό τριαθλητή:Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό

Tο νέο σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι η απόδειξη ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να σε σταματήσει!

Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης  που θα διεξαχθεί στο Αρκαλοχώρι στις 6 Οκτωβρίου, γνωστοί για τις εναλλακτικές και πετυχημένες καμπάνιες του παραλθόντος, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο σποτ, συγκινητικό και διδακτικό ταυτόχρονα.
Σε αυτό, πρωταγωνιστεί ο τυφλός τριαθλητής Χρήστος Κορομηλάς, ο οποίος μέσα από τη συμμετοχή του στην προσεχή διοργάνωση, στέλνει μήνυμα σε όλους πως τίποτα δεν είναι ικανό να σε σταματήσει σε περίπτωση που το… λέει η καρδιά και η ψυχή σου!

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Τρέξε ή περπάτησε και ζήσε την μοναδική εμπειρία που σου προσφέρει ο αθλητισμός.

Ο Χρήστος Κορομηλάς πριν τρία χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με το τρίαθλο αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούμε αρκεί να θέλουμε. Ο Χρήστος όμως βρίσκει πολλά εμπόδια καθημερινά που οφείλονται κυρίως στην άγνοια ή στην αδιαφορία μας.

Τα εμπόδια και οι κίνδυνοι πολλαπλά και ποικίλα: Αυτοκίνητα ,κάδοι , τραπεζοκαθίσματα , ψυγεία, ηλεκτροκίνητα πατίνια και πολλά άλλα εμπόδια πάνω ή πολύ κοντά στους οδηγούς όδευσης τυφλών. Οι ανάγλυφες πλάκες μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα δεν έχουν για τους τυφλούς. Βοηθούν έναν τυφλό που κινείται με “λευκό μπαστούνι” να έχει έναν σωστό προσανατολισμό και μια σωστή πορεία μέχρι το επόμενο πεζοδρόμιο ή δρόμο.

 

Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι δεν υπάρχουν τυφλοί γύρω μας κι ας κλείσει ένα πεζοδρόμιο, δεν πειράζει, όταν τους δούμε να κινούνται, θα το ανοίξουμε και θα φερθούμε πιο ώριμα. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

Κάθε φορά που βάζει ένα εμπόδιο πάνω σε ένα πεζοδρόμιο είναι σαν να κλείνει τα μάτια σε έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασης.

Πρέπει να προβληματιστούμε και να προσέχουμε περισσότερο, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν τη βοήθεια μας, θέλουν να μην τους εμποδίζουμε.

Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και όλοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Δες το κι εσύ, μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό , βγες έξω… Περπάτησε…  Τρέξε…

Στις 6 Οκτώβρη έχεις μια ευκαιρία να τη δεις αλλιώς…»

Πηγή: athensvoice